Βραζιλία: Tαυτοποιήθηκε η σορός του Βρετανού δημοσιογράφου Ντομ Φίλιπς

VK Magazine VK Magazine18/06/2022

Η αστυνομία της Βραζιλίας ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι ταυτοποίησε ένα από τα δύο πτώματα που βρέθηκαν στο απομακρυσμένο τροπικό δάσος του Αμαζονίου κι ότι τα λείψανα ανήκουν στο Βρετανό δημοσιογράφο, Ντομ Φίλιπς (Dom Phillips), τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τις 5 Ιουνίου. Όπως αναφέρει το BBC, η ταυτοποίηση της σορού του έγινε με βάση την οδοντοστοιχία του.

Το δεύτερο πτώμα -που πιστεύεται ότι ανήκει στον ειδικό για θέματα ιθαγενών Μπρούνο Περέιρα (Bruno Pereira)- εξακολουθεί να εξετάζεται από τις βραζιλιάνικες Αρχές.

Ο 57χρονος Φίλιπς, και ο 41χρονος Περέιρα, δηλώθηκαν για πρώτη φορά ως αγνοούμενοι στις 5 Ιουνίου.

Τα λείψανα του Ντομ Φίλιπς εντοπίστηκαν την Τετάρτη σε τοποθεσία που υπέδειξε ένας από τους δύο συλληφθέντες για την υπόθεση, ένας ψαράς ονόματι Αμαρίλντο ντα Κόστα ντε Ολιβέιρα, ο οποίος ομολόγησε ότι έθαψε τα πτώματα.

Αυτόχθονες του Αμαζονίου, που συμμετείχαν ενεργά στις έρευνες, υποστηρίζουν ότι το διπλό φονικό ήταν έργο εγκληματικής οργάνωσης, αναφέροντας σε δήλωσή τους πως «δεν ήταν μόνο δύο οι δολοφόνοι, αλλά μια οργανωμένη ομάδα που σχεδίασε το έγκλημα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια».

Ωστόσο, νωρίτερα την Παρασκευή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η αστυνομία, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις παραπάνω ανησυχίες, ανέφερε ότι οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν για τη δολοφονία δεν έχει διαπιστωθεί, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, ότι ενήργησαν βάσει μιας τέτοιας ενέργειας.

Οι έρευνες συνεχίζονται…