Έλλειψη κατοικιών μακροχρόνιας μίσθωσης σε Μικρά Νησιά

VK Magazine VK Magazine22/06/2022

Σε διαβούλευση έθεσε το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών (ΕΔΜΝ) στους Δήμαρχους-μέλη του, την πρότασή του σχετικά με το πώς αντιμετωπίζεται η έλλειψη κατοικιών στα Μικρά Νησιά για μακροχρόνια εργαζόμενους.

Όπως προκύπτει, η εικόνα στα μικρά νησιά είναι ήδη κρίσιμη. Πολλοί εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν βρίσκουν διαμερίσματα να νοικιάσουν για όλο το χρόνο, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της δυσκολίας ήταν σε ορισμένα μικρά νησιά να ελαττωθούν οι υπηρεσίες και τα σχολεία.

Το  Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών είναι ο πρώτος φορέας, ο οποίος επικουρικά στηρίζοντας τους Δήμους του, προωθεί το συγκεκριμένο θέμα.

Να σημειώσουμε ότι στις παραστάσεις που έκανε για αυτό το θέμα το ΕΔΜΝ στα στελέχη της Κομισιόν, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και των Ευρωπαϊκών Πολιτικών Ομάδων βρήκε ανταπόκριση, καθώς αναγνωρίστηκε η κρισιμότητα της υπόθεσης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την βιωσιμότητα των Μικρών Νησιών.

Τέλος, να υπογραμμιστεί επίσης, ότι το φαινόμενο αυτό αγγίζει το σύνολο των χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διαθέτουν Μικρά Νησιά.