Λαμιώτης βγήκε νικητής μετά από 154 ημέρες στη ΜΕΘ Covid

VK Magazine VK Magazine23/06/2022

Από τις ειδήσεις που δίνουν κουράγιο, στις δύσκολες ημέρες που βιώσαμε και στην Ελλάδα -και δυστυχώς κάποιοι από μας εξακολουθούν να βιώνουν- από την πανδημία, είναι το εξιτήριο που δόθηκε πρόσφατα από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, σε 61χρονο ασθενή που είχε νοσήσει από κορονοϊό τον περασμένο Ιανουάριο.

Η περιπέτεια του 61χρονου Λαμιώτη, ξεκίνησε με τη διασωλήνωσή του στις 19 του περασμένου Γενάρη, εξαιτίας των επιπλοκών που του δημιούργησε ο Covid-19. Ήταν η περίοδος εκείνη, που ακόμα η μετάλλαξη «Δέλτα» δεν είχε δώσει πλήρως τη θέση της στην «Όμικρον» και τα σοβαρά περιστατικά ήταν διαφόρων ηλικιών.

Μαζί με την Ομάδα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, ο 61χρονος πάλεψε για ένα και πλέον μήνα όταν και βγήκε αρνητικός στο τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, όμως η κατάστασή του παρέμενε εξαιρετικά σοβαρή. Για αυτό και στις 24 Φεβρουαρίου μεταφέρθηκε στη Γενική ΜΕΘ, καθώς ήταν απαραίτητη η μηχανική υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών.

Εκεί, συνεχίστηκε ο καθημερινός του αγώνας για επιβίωση, με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να κάνει από την δική του πλευρά του ό,τι μπορεί, για να αναστρέψει όσα είχε δημιουργήσει ο κορονοϊός στον οργανισμό του 61χρονου.

Το «θαύμα»

Τελικά το «θαύμα» έγινε και ο 61χρονος το μεσημέρι της Τρίτης (21/6) αποχαιρέτισε με συγκίνηση τα πρόσωπα που είχαν γίνει για πέντε μήνες η δεύτερη οικογένειά του. Επόμενος σταθμός, γνωστό κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα, όπου θα συνεχίσει τον αγώνα του πλέον για να σταθεί και πάλι στα πόδια του όπως και προ Covid-19.

«Μπορεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης να είναι μειωμένο λόγω της κόπωσης της κοινωνίας από το σφυροκόπημα του Covid-19, όμως ο ιός είναι εδώ όπως φαίνεται από την άνοδο των κρουσμάτων και δυστυχώς για μερικούς ανθρώπους μέσα από τις επιπλοκές της νόσου», δήλωσε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, Φώτης Τσιμπούκας, ο οποίος αναφέρθηκε στην περίπτωση του 61χρονου, τονίζοντας τα εξής:

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα 61χρονος συμπολίτης μας που για πέντε συνεχόμενους μήνες έδωσε πολλαπλούς αγώνες. Σήμερα βγαίνει νικητής από τη ΜΕΘ και συνεχίζει τον αγώνα του σε κέντρο αποκατάστασης. Νικήτρια και η δεύτερη οικογένειά του γι αυτό το διάστημα, η ομάδα της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Πηγή: Lamia Report