Γερμανία: Χάος στα αεροδρόμια μετά την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών

VK Magazine VK Magazine26/06/2022

Το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στη Γερμανία ήταν το πρώτο που σήμανε επίσημα την έναρξη των διακοπών για το φετινό καλοκαίρι. Οι περίπου 2,5 εκατομμύρια μαθητές έλαβαν τους σχολικούς ελέγχους και ετοίμασαν τις βαλίτσες για να απολαύσουν την ανεμελιά, τα παγωτά και τις βουτιές στην πισίνα ή στη θάλασσα, σε κάποιο νησί εκτός συνόρων.

Ωστόσο, αυτό φαίνεται πως μετατράπηκε για εκείνους και τις οικογένειές τους σε μια ανέλπιστη… περιπέτεια, καθώς, φτάνοντας στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ αλλά και στο αντίστοιχο στην Κολωνία ήρθαν αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη. Τεράστιες ουρές δεν σταματούσαν συνεχώς να σχηματίζονται από τους ταξιδιώτες κατά τον έλεγχο των αποσκευών αλλά και στα σημεία ελέγχου ασφαλείας με αποτέλεσμα καθυστερήσεις μέχρι και πέντε(!) ώρες, χάος και αρκετό εκνευρισμό.

«Λόγω πρωτοφανούς έλλειψης προσωπικού σε διάφορους τομείς, οι καλοκαιρινές διακοπές είναι πιθανό να εξελιχθούν σε εφιάλτη» ήταν εδώ και μέρες οι δηλώσεις των εκπροσώπων από τα διάφορα συνδικάτα. Με αυτά τα λόγια προσπαθούσαν να προετοιμάσουν τους παραθεριστές για όλη αυτήν την ανυπόφορη κατάσταση που επρόκειτο να συναντήσουν φτάνοντας στα αεροδρόμια. Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη, ότι η έλλειψη προσωπικού οφείλεται και στο γεγονός ότι πολλοί από τους υπαλλήλους νοσούν από κορονοϊό, οπότε ο αριθμός των εργαζομένων μειώνεται επιπλέον.

Μέχρι και αυτήν τη στιγμή, οι άπειρες αποσκευές που συνεχίζουν να είναι σκορπισμένες παντού στα αεροδρόμια και στοιβαγμένες η μία πάνω στην άλλη, όπως επίσης και η ταλαιπωρία των ταξιδιωτών… καλά κρατούν. Τελικά φαίνεται ότι η έλλειψη προσωπικού αποτελεί μία παράμετρο-πυλώνα για την λειτουργία ενός αεροδρομίου και ενός χώρου γενικότερα. Καιρός να «ιδρώσει το αυτί» των υπευθύνων προς γνώση και συμμόρφωση και για να αποφευχθούν παρόμοια σκηνικά και στο μέλλον…

Πηγές: Aachener Zeitung, Rheinische Post