Καλλιτέχνης φτιάχνει «χαλάκι καλωσορίσματος» για τους περιθωριοποιημένους

VK Magazine VK Magazine26/06/2022

Αναζητώντας τοποθεσία για το τελευταίο έργο του δημόσιας τέχνης, ο καλλιτέχνης δρόμου PEJAC έφτασε στην είσοδο κτιρίου στην καρδιά της πόλης Αμπερντίν, στη Σκωτία. Στο συγκεκριμένο κτίριο, επί της οδού Union Street 41, στεγάζονται φιλανθρωπικές οργανώσεις και υπάρχουν καταλύματα για τους ευάλωτους που αντιμετωπίζουν κοινωνικό αποκλεισμό.

Με μια πρώτη ματιά, το έργο που δημιούργησε ο PEJAC τιμώντας την τέχνη του, είναι ένα συνηθισμένο χαλάκι εξώπορτας με ένα WELCOME («Καλώς ήρθες») πάνω του. Γονατίζοντας όμως και εξετάζοντας τις λεπτομέρειές του, βλέπει κανείς ότι το χαλάκι αποτελείται από ένα πλήθος μικροσκοπικές φιγούρες, οι οποίες είναι το σήμα κατατεθέν του καλλιτέχνη.

«Το “WELCOME” είναι κάτι παραπάνω από απλά και μόνο ένα χαλάκι σε μια σκωτσέζικη εξώπορτα. Τώρα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, με τις πραγματικότητες του Brexit να γίνονται αισθητές, αυτή η παρέμβαση συγκεντρώνει μια όλο και πιο μεγάλη δημογραφία ανθρώπων που υποστηρίζουν όλα όσα περιβάλλουν την ιδέα του καλωσορίσματος, την έννοια του οποίου προσφάτως όλο και πιο δύσκολα βρίσκει κανείς» έγραψε ο ίδιος ο καλλιτέχνης στον λογαριασμό του στο Instagram.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ