Έκαναν τον γύρο της Σύρου με καγιάκ για να συγκεντρώσουν χρήματα για απινιδωτή

VK Magazine VK Magazine28/06/2022

Έκαναν το γύρο της Σύρου για κοινωνικό σκοπό, σε 7 ώρες και 2 λεπτά, κωπηλατώντας με τα θαλάσσια καγιάκ τους, τέσσερις παράτολμοι κωπηλάτες.

Ο λόγος για τον εμπνευστή της ιδέας, που εδώ και τρία χρόνια την πραγματοποιεί με επιτυχία, αγάπη και αφοσίωση. Ο Αντρέας Αλυματήρης συνδυάζει την αγάπη του για το Canoe Kayak, με την φιλανθρωπία και την προσφορά του στον εθελοντισμό και διοργάνωσε για 3η φορά τον «Περίπλου Αγάπης» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάρης «Η Πανάχραντος» και με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Σύρου.

Παρέα με τρεις ακόμα κωπηλάτες, το Στέφανο Βαρβαλά, το Χάρη Τρωιάννο και τον Ευγένιο Glajc διέσχισαν μια απόσταση 27 ναυτικών μιλίων (50 χιλιόμετρα) με μέση ταχύτητα 4 μίλια/ώρα σε 8.30 ώρες συμπεριλαμβανομένων και των τριών στάσεων που έκαναν για ανάπαυση στου Αμερικάνου, τις Αγκαθωπές και τη Βάρη. Σημειώνεται ότι o Χάρης Τρωιάννος έχει στο ενεργητικό του αρκετές πρώτες θέσεις στην Ελλάδα στο σλάλομ, σε αγώνες καγιάκ και μια 3η θέση στον κόσμο στον αγώνα άγρια νερά στην Κίνα.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο φετινός «Περίπλους Αγάπης» έχει ως στόχο να μαζευτούν χρήματα για την αγορά απινιδωτή στην παραλία της Βάρης, έτσι ώστε η Σύρος να αποτελεί όχι μόνο έναν ελκυστικό, αλλά και ασφαλή προορισμό.

Ο φορητός απινιδωτής αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τους σταθμούς πρώτων βοηθειών, διασφαλίζοντας την άμεση αντιμετώπιση κάθε έκτακτου καρδιολογικού περιστατικού, επαναφέροντας πολλές φορές τις ζωές των συμπολιτών μας. Ο εξοπλισμός με απινιδωτή παρέχει αίσθημα ασφάλειας, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες με τις υψηλές θερμοκρασίες, στην πολυσύχναστη παραλία της Βάρης.

Πηγή: cyclades24.gr