«Αγώνας δρόμου» η αναζήτηση φοιτητικής στέγης στη Θεσσαλονίκη

VK Magazine VK Magazine29/06/2022

Άρχισαν να χτυπάνε τα τηλέφωνα στα μεσιτικά γραφεία στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη από τη στιγμή που έμαθαν οι απόφοιτοι τις βαθμολογίες τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Τα ενοίκια στην πόλη κυμαίνονται από 350 μέχρι και 500 ευρώ , υπάρχουν όμως και τα παράλογα ενοίκια με ιδιότροπους ιδιοκτήτες, που η αγορά… τους τιμωρεί.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν διαθέσιμα σπίτια προς το παρόν, ενώ δυσεύρετα είναι αυτά που είναι σε καλή κατάσταση και βρίσκονται στο κέντρο της  Θεσσαλονίκης, όπου τα ενοίκια κυμαίνονται από 400 μέχρι και 600 ευρώ. Η συγκατοίκηση είναι μία λύση που συμφέρει  για ένα διαμέρισμα με δύο δωμάτια, σαλόνι, κουζίνα και ενοίκιο 500 ευρώ.

Η κακή κατάσταση των σπιτιών, σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές και τις παράλογες απαιτήσεις των ιδιοκτητών οδηγεί τους γονείς σε απόγνωση. Πολλοί μάλιστα επιλέγουν ως προσωρινή λύση ένα ακριβό ενοίκιο, που αγγίζει και τα 600 ευρώ, τουλάχιστον για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Πάντως την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις μισθώσεις κατοικιών αποτυπώνει  έρευνα που διεξήχθη το χρονικό διάστημα 24 Μαΐου με 3 Ιουνίου, όπου το 42,3% των ερωτηθέντων έχει δει αυξήσεις στο ενοίκιο την τελευταία διετία.

Τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ενοικιαστές, είναι το ακριβό ενοίκιο (34%) και η κακή κατάσταση της κατοικίας στο σύνολό της (26,4%).

Πηγή: ΕΡΤ