Αγγλία: Ο πρίγκιπας Κάρολος γράφει 2.400 επιστολές τον χρόνο

VK Magazine VK Magazine05/07/2022

Μπορεί να μην έχει γίνει ακόμα βασιλιάς στην Αγγλία, όμως από μικρή ηλικία εργάζεται διαρκώς για την μοναρχία. Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος, έχει χαρακτηριστεί «εργασιομανής» από τη σύζυγό του Καμίλα, ενώ είναι γνωστό στους Βρετανούς ότι βρίσκεται στο γραφείο του μέχρι αργά το βράδυ. Kάποια στιγμή ο πρίγκιπας Χάρι είχε αστειευτεί, λέγοντας ότι ο πατέρας του ξυπνούσε με ένα χαρτί κολλημένο στο πρόσωπό του!

Σε πρόσφατη οικονομική ενημέρωση του παλατιού αποκαλύφθηκε ότι ο Κάρολος, είναι ένας παραγωγικός επιστολογράφος, με περισσότερες από 2.400 επιστολές το χρόνο, δηλαδή σχεδόν επτά επιστολές την ημέρα, οι περισσότερες από τις οποίες απευθύνονται σε πολίτες. Ο δούκας της Κορνουάλης φέρεται να λαμβάνει δεκάδες χιλιάδες επιστολές το χρόνο και διαβάζει ένα μεγάλο αριθμό που του στέλνονται προσωπικά από πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μια βασιλική πηγή στο περιοδικό «People» χαρακτηρίζει «συγκινητική» τη διαδικασία που οι επιστολές από τους πολίτες τραβούν το βλέμμα του πρίγκιπα εξαιτίας «του θέματος» ή των «ερωτήσεων που θέτουν». Πολλοί ξαφνιάζονται όταν βρίσκουν στο χαλάκι της πόρτας τους μια προσωπική επιστολή ή απάντηση από τον διάδοχο του θρόνου.

Παράλληλα, ένα μέρος των επιστολών είναι εξαιτίας των βασιλικών του καθηκόντων, όπως η ευχαριστήρια επιστολή προς τον πρόεδρο της Ρουάντα, ο οποίος φιλοξένησε το βασιλικό ζευγάρι στις αρχές του περασμένου μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ