Angela Merkel: Η νέα εργασία μετά τη λήξη της θητείας ως Καγκελάριος

VK Magazine VK Magazine14/07/2022

Ακόμη δεν πρόλαβε καλά-καλά να γίνει γνωστό και ήδη τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη Γερμανία, δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό να μιλάνε γι’αυτό, κατατάσσοντάς το στα κορυφαία θέματα των ημερών.

Η Angela Merkel (Άνγκελα Μέρκελ), που κατείχε το αξίωμα της Καγκελαρίου για 16 χρόνια και αποχώρησε το περασμένο φθινόπωρο μετά τη λήξη της θητείας της, φαίνεται πως δεν έχει συνηθίσει να απολαμβάνει τη ραστώνη της ζωής μετά τη συνταξιοδότηση, οπότε… ξαναχτυπά!

Αυτήν τη φορά αποφάσισε αυτό που κανείς δεν περίμενε και μάλιστα μόλις επτά μήνες μετά την αποχώρησή της από την Καγκελαρία. Βρήκε καινούρια εργασία, οπότε οι παντοφλίτσες, τα μυθιστορήματα και τα κέικ που τόσο της αρέσει να φτιάχνει για εκείνη και το σύζυγό της, Joachim, θα πρέπει να περιμένουν για μία ακόμη φορά!

Συγκεκριμένα, το νέο της πόστο έχει ως εξής: Θα αναλάβει από τον Σεπτέμβριο την Προεδρία της κριτικής επιτροπής του πορτογαλικού βραβείου «Gulbenkian» που απονέμεται στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το ομώνυμο ίδρυμα, που ιδρύθηκε το 1956 από τον Αρμένιο μεγιστάνα του πετρελαίου και συλλέκτη έργων τέχνης, Calouste Gulbenkian, ισχυρίζεται ότι στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων μέσω της Τέχνης, της φιλανθρωπίας, της επιστήμης και της εκπαίδευσης.

Το 2020, το ίδιο ίδρυμα ξεκίνησε την απονομή του βραβείου για την Ανθρωπότητα, με το οποίο τιμήθηκε η Σουηδή ακτιβίστρια, Greta Thunberg (Γκρέτα Τούνμπεργκ). Ήταν μάλιστα η πρώτη που το έλαβε για τον αγώνα της ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή.

Για να δούμε, λοιπόν πώς θα τα πάει στη νέα της θέση η Γερμανίδα πρώην Καγκελάριος, που αποδεικνύει -αν μη τι άλλο- ότι… υπάρχει ζωή και μετά την Καγκελαρία!