Οι γραμμές που «πληγώνουν» τη Λάρισα

VK Magazine VK Magazine18/07/2022

Ένα ζήτημα που ανά διαστήματα απασχολεί έντονα την Λάρισα και προκαλεί πολλές αντιδράσεις είναι αυτό των σιδηροδρομικών γραμμών που περνούν σε μεγάλο μήκος μέσα από την πόλη.

Τόσο η γραμμή που εξυπηρετεί τα δρομολόγια Αθηνών-Θεσσαλονίκης και αντίστροφα, όσο κι εκείνη που καλύπτει τις ανάγκες των δρομολογίων Λάρισας-Βόλου και αντίστροφα, χωρίζουν πολλά σημεία των περιοχών από τις οποίες διέρχονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τόσο την ταλαιπωρία των κατοίκων, όσο και πολύ χειρότερα κάποια ατυχήματα και δυστυχήματα που καταγράφονται.

Ένα τέτοιο συνέβη πριν λίγες ημέρες στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου. Εκεί στο ύψος των σχολείων επί της οδού Κάρλας βρήκε τραγικό τέλος ένας νέος άνθρωπος.

Ο Κωνσταντίνος Μπούμπας αποδείχθηκε ολοκληρωτικά άτυχος στην προσπάθεια που έκανε να περάσει την ισόπεδη διάβαση, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε, παρασύρθηκε από την αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο από τον γειτονικό Βόλο προς τη Λάρισα.

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα διερευνούν οι αρμόδιες Αρχές από εκείνη την ημέρα.

Οι κάτοικοι όμως δεν κάθισαν με «σταυρωμένα» τα χέρια. Με αφορμή τον θάνατο αλλά και με αιτία την καθημερινή τους ανησυχία για την ασφαλή διέλευση των παιδιών τους και των ίδιων, διαμαρτυρήθηκαν. Απέκλεισαν συμβολικά τη διάβαση στην οποία συνέβη του δυστύχημα. Μ’αυτόν τον τρόπο και μιλώντας στα ΜΜΕ ζήτησαν μέτρα προστασίας ούτως ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά.

Κυρίως στάθηκαν στην επικινδυνότητα του σημείου από το οποίο περνούν καθημερινά πολλά παιδιά, λόγω των σχολικών υποχρεώσεών τους. Όμως επεσήμαναν και τα χόρτα που εμποδίζουν σε μεγάλο βαθμό την ορατότητα των οδηγών. Ακόμα μίλησαν και για το ότι οι μπάρες δεν λειτουργούσαν όπως πρέπει το τελευταίο διάστημα.

Στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο Κωνσταντίνος Μπούμπας, εννιά ημέρες μετά το θάνατό του (30 Ιουνίου) τελέστηκε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης το τρισάγιο που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Πηγή: larissanet.gr