Ελλάδα: Ξεκίνησε για την Ουκρανία η ανθρωπιστική βοήθεια

VK Magazine VK Magazine27 Ιούλ 2022

Αναχώρησαν για την Ουκρανία τρία φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε από την αθλητική οικογένεια της χώρας με στόχο την ανακούφιση των πληγέντων από τον πόλεμο. Υπενθυμίζεται ότι η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας έγινε μετά από πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Αθλητισμού, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook μια ανάρτηση με τίτλο «Η ανθρωπιστική μας βοήθεια πάει Ουκρανία», στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Στις Κεντρικές Αποθήκες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στον Κολωνό, απ’ όπου αναχώρησε το “κομβόι της αγάπης” για την ενίσχυση των αμάχων στην Ουκρανία, οι οποίοι βιώνουν καθημερινά τις καταστροφικές συνέπειες της εισβολής της Ρωσίας. Τρία γεμάτα φορτηγά με ανθρωπιστικό υλικό (τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη πρώτης ανάγκης, εμφιαλωμένα νερά κ.ά.), τα οποία συγκεντρώθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις μας όλης της χώρας, μετά το κάλεσμα που κάναμε προς την αθλητική οικογένεια.

»Και η ανταπόκρισή της ήταν εντυπωσιακή, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως οι βασικές αξίες του αθλητισμού, όπως είναι και η αλληλεγγύη, παραμένουν ολοζώντανες! Αθλητές, προπονητές, γονείς και απλός κόσμος συνεισέφεραν και τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Όπως ευχαριστώ, για άλλη μια φορά, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τον πρόεδρό του Δρ. Αντώνη Αυγερινό, τα στελέχη του και όλους τους Εθελοντές για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει και τις συντονισμένες και αποτελεσματικές συνέργειες και σ’ αυτή την ανθρωπιστική δράση.

»Το πολύτιμο φορτίο των τριών φορτηγών αναμένεται να φτάσει στο Τσερνιβτσί της Ουκρανίας έως την προσεχή Δευτέρα και να παραδοθεί στην κεντρική αποθήκη του Ουκρανικού Ερυθρού Σταυρού, για να διανεμηθεί άμεσα και στοχευμένα στις περιοχές και στους κατοίκους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στερούμενοι βασικών ειδών διαβίωσης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

VK Magazine

VK Magazine