Ουκρανία: Σφοδροί ρωσικοί βομβαρδισμοί στην πόλη Μικολάιφ

VK Magazine VK Magazine31/07/2022

«Η πόλη Μικολάιφ στη Νότια Ουκρανία έγινε στόχος μαζικών ρωσικών βομβαρδισμών, πιθανώς των σφοδρότερων από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο, ο οποίος άφησε δύο νεκρούς», όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι Αρχές.

«Το Μικολάιφ υπέστη μαζικούς βομβαρδισμούς σήμερα. Πιθανώς τους σφοδρότερους μέχρι στιγμής» έγραψε στο «Telegram» ο Δήμαρχος της πόλης, Ολεκσάντρ Σενκέβιτς, σημειώνοντας ότι «ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν δύο φορές κατά τη νύχτα από Σάββατο προς Κυριακή».

Ο κυβερνήτης της περιοχής, Βιτάλι Κιμ, ανέφερε δύο θανάτους, ένα ζευγάρι αμάχων, σε αυτά τα πλήγματα. Άλλοι βομβαρδισμοί έπληξαν τις περιοχές του Χάρκοβο (ανατολικά) και του Σούμι (βορειοανατολικά). «Ορισμένα κτίρια υπέστησαν ζημιές σε μια σειρά εκρήξεων στο Χάρκοβο», δήλωσε ο Δήμαρχος της δεύτερης ουκρανικής πόλης, Ιγκόρ Τερέκοφ.

Ένα άτομο σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν στην περιοχή Σούμι, η οποία έγινε στόχος «περισσότερων από 50 βομβαρδισμών» τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τον κυβερνήτη, Ντίμτρο Ζιβίτσκι. Ο Πάβλο Κιριλένκο, κυβερνήτης της περιοχής του Ντονέτσκ, όπου η Μόσχα συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος των επιθέσεων της, είπε ότι τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμούς το Σάββατο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε το βράδυ του Σαββάτου τον πληθυσμό να εκκενώσει την περιοχή του Ντονέτσκ στα ανατολικά της χώρας, οι πόλεις της οποίας γίνονται στόχος φονικών βομβαρδισμών, για να γλιτώσουν από τον «ρωσικό τρόμο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ