Αλμυρός Μαγνησίας: Εγκαταλελειμμένο κτίσμα-τρώγλη σε προαύλιο Δημοτικού Σχολείου

VK Magazine VK Magazine01/08/2022

Απίστευτες εικόνες έρχονται από τον Αλμυρό και ειδικότερα από το 4ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, καθώς εντός τους σχολικού συγκροτήματος υπάρχει ακόμη ένα εγκαταλελειμμένο κτίσμα-τρώγλη, όπου στεγάζονταν οι παλιές τουαλέτες και το οποίο αποτελεί εστία μόλυνση.

Εκτός όμως από αυτό, φθορές υπάρχουν και στο βασικό κτήριο, με αποτέλεσμα στην τελευταία βροχόπτωση να εισέλθει νερό εντός των αιθουσών. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, με ανακοίνωσή του αναφέρει όλα τα προβλήματα και ζητά από τους αρμόδιους φορείς να δράσουν, ώστε να προσφέρουν στα παιδιά τους ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον.

Οι γονείς ζητούν την κατεδάφιση ή έστω τον εξωραϊσμό του παλιού κτηρίου και φυσικά την επισκευή όλων των ζημιών στο κεντρικό σχολικό κτήριο, το οποίο σε ένα μήνα θα φιλοξενήσει και πάλι τα παιδιά τους για τη νέα σχολική χρονιά.

Ειδικότερα επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους:

«Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, στις 23/06/2022, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αλμυρού, Ευάγγελο Χατζηκυριάκο, προκειμένου να παραθέσει τα αιτήματά του για άμεση αποκατάσταση ζημιών που έχουν προκληθεί τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του σχολείου.

Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ενέργεια από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ούτε αυτή της αυτοψίας. Σε λίγες μέρες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά και, όπως θα δείτε, οι εικόνες που σας επισυνάπτουμε, μόνο εικόνες ντροπής μπορούν να χαρακτηριστούν. Αυτή όμως είναι η πραγματική κατάσταση που βιώνουν καθημερινά τα παιδιά μας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την σωματική τους ακεραιότητα εν έτει 2022.

Ζητούμε ειλικρινά την βοήθειά σας και καλούμε και εσάς τους ίδιους στην πραγματοποίηση της αυτοψίας, ώστε Υπουργείο, Περιφέρεια και Δήμος να ενώσετε  τις δυνάμεις σας και να προχωρήσετε άμεσα στην αποκατάσταση των ζημιών της σχολικής μονάδας. Το μόνο που ζητάμε σαν γονείς είναι τα παιδιά μας να βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Κάθε χρόνο η Διεύθυνση του σχολείου επισημαίνει την ανάγκη επιδιόρθωσης αυτών των προβλημάτων στέλνοντας έγγραφα στο Δήμο αλλά και στις τεχνικές υπηρεσίες του, χωρίς να έχει γίνει ουσιαστικά τίποτα.

Το κτίριο που στεγάζει το 4ο Δημοτικό Σχολείο, είναι παλιό και διατηρητέο, κάτι που χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας. Στηριζόμαστε στην βοήθεια σας και αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας».

Πηγή: magnesianews.gr