Πρόεδρος Βενζινοπωλών Αττικής: Μεγάλη η παραβατικότητα με νοθευμένα καύσιμα

VK Magazine VK Magazine10/08/2022

Το ζήτημα της νοθείας των καυσίμων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, όπως σημείωσε σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, ενώ πρόσθεσε ότι τα αυτοκίνητα χαλάνε λίγα μέτρα μετά τα πρατήρια υγρών καυσίμων.

«Το κράτος πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα της νοθείας» είπε ακόμη η ίδια, υπογραμμίζοντας ότι οι καταγγελίες είναι πολλές. Σύμφωνα με την πρόεδρο, η ζημιά σε ένα όχημα που θα κινηθεί με νοθευμένο καύσιμο είναι μεγάλη και μπορεί να ξεπεράσει τα χίλια ευρώ. «Ως πρόεδρος του κλάδου έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ. Οι καταναλωτές πρέπει να έχουν σταθερά το δικό τους πρατήριο. Φθηνή βενζίνη δεν υπάρχει» τόνισε, συμβουλεύοντας μάλιστα τους οδηγούς να κρατάνε τις αποδείξεις και να απευθύνονται αμέσως, τόσο στο κατάστημα καυσίμων, όσο και στην εταιρεία.

Σύμφωνα με την κ.Ζάγκα «οι εταιρείες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα μαγαζιά τους» και όπως ανέφερε «πρέπει οι οδηγοί, με το που ακινητοποιείται το αυτοκίνητό τους, να τηλεφωνούν στην αστυνομία και στο 1520 και να καταγγέλλουν τη νοθεία».

Από την πλευρά του ο τεχνικός σύμβουλος αυτοκινήτων, Ιορδάνης Παππάς, ανέφερε ότι οι συνηθέστερες βλάβες από νοθευμένα καύσιμα αφορούν την αντλία βενζίνης, άδειασμα του ρεζερβουάρ, τα μπεκ ακόμα και τον ίδιο τον κινητήρα. Το κόστος για τα βενζινοκίνητα οχήματα ξεκινάει από τα 500 ευρώ και στα πετρελαιοκίνητα μπορούμε να φτάσουμε και τα 5.000 ευρώ, όπως ανέφερε, ενώ πρόσθεσε πως «το αμάξι αρχίζει να χάνει τις στροφές του, δεν ακούει στο γκάζι, ανάβει λαμπάκι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ