Νέα Υόρκη: Συναυλία για την καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας

VK Magazine VK Magazine14/08/2022

Οι «Metallica», η Mariah Carey και οι «Jonas Brothers» θα είναι οι πρωταγωνιστές στη μεγάλη συναυλία στο Central Park της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ, για την 10η επέτειο του «Global Citizen Festival» που διοργανώνεται από τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό που καταπολεμά την ακραία φτώχεια και θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου.

H ημέρα θα είναι λιγότερο γιορτή και περισσότερο πρόσκληση για δράση για την άμεση αντιμετώπιση πολλών διεθνών κρίσεων, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του «Global Citizen», Hugh Evans.

Ειδικότερα, δήλωσε: «Βρισκόμαστε στην πραγματικότητα σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής, όπου η πανδημία έχει ωθήσει σχεδόν 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε ακραία φτώχεια και τώρα η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει κάνει την κατάσταση πολύ χειρότερη.

Έως και 323 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν τώρα οξεία πείνα. Και αν δεν λάβουμε επείγουσα δράση τώρα, περισσότερα από 200 εκατομμύρια άνθρωποι είναι πιθανό να βυθιστούν στην ακραία φτώχεια μέχρι τον Νοέμβριο, φέρνοντας τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που ζουν σε ακραία φτώχεια σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους».

Σημειωτέον ότι οι διεθνείς οργανισμοί υπολογίζουν ως ανθρώπους σε συνθήκες ακραίας φτώχειας εκείνους που παίρνουν 1,9 δολάρια την ημέρα.

Η πρωταγωνίστρια της αμερικανικής δραματικής τηλεοπτικής σειράς θρίλερ «Quantico», η Priyanka Chopra Jonas, η οποία θα παρουσιάσει την εκδήλωση στο Central Park, τόνισε ότι το «Global Citizen» πάντα ενθάρρυνε τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τη φωνή τους για να πείσουν τους παγκόσμιους ηγέτες και τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων να αναλάβουν δράση κατά της πείνας και της φτώχειας. Ωστόσο, η ανάγκη εστίασης σε αυτά τα ζητήματα είναι τώρα ακόμη πιο επιτακτική.

«Αν πρόκειται να κάνουμε κάτι γι’ αυτό, τότε χρειαζόμαστε επείγουσα κινητοποίηση. Επομένως και μόνο να βλέπεις όλους αυτούς τους ανθρώπους από διαφορετικά στρώματα της κοινωνίας και διαφορετικά επαγγέλματα να έρχονται μαζί, με κίνητρο να κάνουν πραγματικά αλλαγή τώρα με έναν επείγοντα τρόπο- είναι τόσο εμπνευσμένο», δήλωσε η ίδια στο «Associated Press».

Ο αστέρας της ποπ, Charlie Puth, η Λατίνα ηθοποιός, Rosalia, η κάντρι σταρ Mickey Guyton και το ιταλικό μουσικό συγκρότημα «Måneskin» θα δώσουν και εκείνοι το «παρών» στο Central Park, σύμφωνα με το παραπάνω ειδησεογραφικό πρακτορείο και η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ