«Ready 2 REC»: Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας-Greek Guide Dogs»

Η δημοσιογράφος, Βίκυ Καλοφωτιά, εγκαινιάζοντας τη σειρά εκπομπών «Ready 2 REC», συνομιλεί με την Πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Εκπαίδευσης «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας-Greek Guide Dogs», Ζωή Γερουλάνου, το Δικηγόρο, Βαγγέλη Αυγουλά και την Τζουλιάνα Μπούση, χειρίστρια του Σκύλου Οδηγού UNI.

Μια ματιά στον κόσμο και την καθημερινότητα των τυφλών ανθρώπων, που κυκλοφορούν στο δρόμο μαζί με σκύλους οδηγούς. Τελικά έχουμε αρκετή ανθρωπιά μέσα μας, για να τους αγκαλιάσουμε και να τους αποδεχτούμε ως ισότιμα μέλη στην κοινωνία;

Βίκυ Καλοφωτιά

Βίκυ Καλοφωτιά

Η Βίκυ Καλοφωτιά είναι δημοσιογράφος και απόφοιτη του Προγράμματος Σπουδών Δημοσιογραφίας της Γερμανικής Ακαδημίας Δημοσιογραφίας (Deutsche Journalisten Akademie, DJA) αναγνωρισμένη από την Κρατική Υπηρεσία Εξ’αποστάσεως Εκπαίδευσης (Zentralstelle für Fernunterricht, ZFU). Παράλληλα, είναι Πτυχιούχος Δημοσιογραφίας του Κέντρου Ελευθέρων Σπουδών του Ant1, καθώς και του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Επίσης, είναι Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην «Εφαρμοσμένη Παιδαγωγική: Διδακτική-Προγράμματα Σπουδών» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Έχει εργαστεί σε ποικίλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας αλλά και τοπικής αυτοδιοίκησης υπογράφοντας συνεντεύξεις και άρθρα με έμφαση σε θέματα κοινωνίας στο ελεύθερο και διεθνές ρεπορτάζ. Συγχρόνως υπήρξε και ραδιοφωνική παραγωγός παρουσιάζοντας δικές της εκπομπές με προσκεκλημένους εκπροσώπους του κοινωνικού, ιατρικού, πολιτιστικού και επιχειρηματικού κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκοπός της είναι να ταξιδεύουν παντού μέσα από την πένα της και να καταγράφει με την κάμερα, ανθρώπινες ιστορίες, που εμπνέουν και κινητοποιούν. Ταυτόχρονα αναζητά πρωτότυπα θέματα από όλο τον κόσμο επιχειρώντας να δίνει βήμα σε αφανείς -και όχι μόνο- ήρωες της καθημερινότητας.