Θεσσαλονίκη: Εντός Σεπτεμβρίου αναμένεται η μετονομασία της οδού Γαζή σε Αλκιβιάδη Καμπανού

VK Magazine VK Magazine27/08/2022

Το «πράσινο φως» από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης αναμένει εντός του Σεπτεμβρίου ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκειμένου να μετονομαστεί η οδός Γαζή, σε Αλκιβιάδη Καμπανού, στη μνήμη του 19χρονου φοιτητή που έχασε τη ζωή του την 1η Φεβρουαρίου 2022 σε δολοφονική επίθεση με οπαδικά κίνητρα, στην περιοχή της Χαριλάου.

Οι διαδικασίες από πλευράς Δημοτικής Αρχής έχουν ολοκληρωθεί εδώ και ένα πεντάμηνο και στις αρχές ή στα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται η τελική έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ώστε και επίσημα να αλλάξει όνομα ο δρόμος, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Επιτροπής Ονοματοθεσίας-Μετονομασίας οδών, πλατειών ή συνοικιών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης.

«Πολλές φορές η γραφειοκρατία στη χώρα μας ξεπερνάει κάθε όριο. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έλαβε στις 14 Φεβρουαρίου ένα αίτημα από τον Α.Σ.Άρης για τη δημιουργία ενός μνημείου στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, με τα έξοδα να καλύπτονται από τον ίδιο τον Ερασιτέχνη. Το δεύτερο που ζητούσε, ήταν η μετονομασία του δρόμου», υπενθύμισε για το ιστορικό ο ίδιος.

Παράλληλα, είπε πως «από τον Μάρτιο στάλθηκε το θέμα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και πιο συγκεκριμένα στα χέρια της Επιτροπής του άρθρου 8, της υπερκείμενης Αρχής που εγκρίνει όλες τις μετονομασίες. Δυστυχώς, δεν έχει συνεδριάσει ακόμη η παραπάνω Επιτροπή. Είχαμε την πληροφορία ότι θα το πράξει μέσα στον Αύγουστο, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό. Τώρα έχουμε λάβει τη διαβεβαίωση ότι στις αρχές ή στα μέσα του Σεπτέμβρη θα συνεδριάσει και θα έχουμε στα χέρια μας την έγκριση, ώστε να μετονομαστεί επίσημα ο δρόμος σε Άλκη Καμπανού», σημείωσε ο Π.Λεκάκης.

Διαβεβαίωσε, δε ότι μετά την τελική έγκριση οι υπηρεσίες Αστικού Σχεδιασμού του Δήμου θα ετοιμάσουν και θα τοποθετήσουν άμεσα τις ταμπέλες με το νέο όνομα στον δρόμο όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος.

«Είναι ένα βασικό θέμα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, για τον Δήμαρχο, για το Δημοτικό Συμβούλιο να τιμήσουμε τη μνήμη του και να μη ξεχάσει κανένας ποτέ τον Άλκη Καμπανό», κατέληξε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ