Προσωπικός Ιατρός: Για ποιες περιοχές ανοίγει η πλατφόρμα-Περισσότεροι από 2.100.000 πολίτες έχουν ήδη εγγραφεί

VK Magazine VK Magazine31/08/2022

Ανοίγει αύριο, Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, το απόγευμα, και στις περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου, η πλατφόρμα για την εγγραφή στον Προσωπικό Ιατρό των πολιτών που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους. Οι εγγραφές των πολιτών στις υπόλοιπες περιφέρειες στην Ελλάδα, που ξεκίνησαν την 1η Αυγούστου 2022, συνεχίζονται κανονικά. Παράλληλα, από αύριο, 1η Σεπτεμβρίου, ξεκινάει και η δοκιμαστική φάση του συστήματος, όπου οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται τον Προσωπικό Ιατρό τους.

Περισσότεροι από 2.100.000 πολίτες έχουν εγγραφεί στον Προσωπικό Ιατρό, όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας. Πλέον όλοι οι πολίτες με τον Προσωπικό Ιατρό αποκτούν δωρεάν τον σύμβουλο υγείας τους, που θα τους ενημερώνει για τις προληπτικές εξετάσεις, θα παρακολουθεί τον ιατρικό τους φάκελο και θα συνταγογραφεί τα φάρμακα και τις εξετάσεις τους.

Στη χώρα μας υπάρχουν διαθέσιμοι 3.209 Προσωπικοί Ιατροί και η συμμετοχή στον θεσμό του Προσωπικού Ιατρού έχει ξεπεράσει τους 1.000 ιδιώτες. Οι εγγραφές των ιατρών, μετά από πολλά αιτήματα των φορέων τους -τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας- ανοίγουν από αύριο, 1η Σεπτεμβρίου 2022 για όλες τις περιοχές της χώρας έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Από 1η Οκτωβρίου 2022 θα ενεργοποιηθεί και το σύστημα των ηλεκτρονικών ραντεβού, έτσι ώστε οι πολίτες να κλείνουν το ραντεβού τους με την ίδια ευκολία, όπως έκλειναν το ραντεβού για εμβολιασμό κατά του Covid-19.

Ο πολίτης εγγράφεται με ελεύθερη επιλογή σε Προσωπικό Ιατρό με τους εξής τρόπους:

1) μέσω της πλατφόρμας εγγραφής σε προσωπικό Ιατρό, όπου η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ του πολίτη.
2) αυτοπροσώπως σε δομή υγείας Π.Φ.Υ. ή σε προσωπικό Ιατρό, φέροντας μαζί του, τον ΑΜΚΑ του και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο.

«Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι μέσω του Προσωπικού Ιατρού να προωθηθεί η αλλαγή κουλτούρας σε θέματα υγείας και οι πολίτες να αναπτύξουν σχέση εμπιστοσύνης με τον γιατρό τους», επισημαίνεται στη σχετική  ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ