ΔΕΘ: Μέσα στην ερχόμενη διετία η έναρξη κατασκευής του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη

VK Magazine VK Magazine10/09/2022

Μέσα στην επόμενη διετία εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η κατασκευή του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου, στο στρατόπεδο Καρατάσιου, στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο των εγκαινίων του περιπτέρου του υπουργείου Υγείας, στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

«Είμαστε σε φάση προετοιμασίας και ωρίμανσης του έργου. Ξεκινούν οι μελέτες και ταυτόχρονα δουλεύουμε με το υπουργείο Περιβάλλοντος για τη δημιουργία του απαραίτητου τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου, για να ανεγερθεί το νοσοκομείο. Όλες αυτές οι δράσεις θα υλοποιηθούν άμεσα τους επόμενους μήνες με διυπουργική συνεργασία. θα βγουν οι διοικητικές αποφάσεις και ταυτόχρονα προετοιμάζουμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τις προδιαγραφές του έργου, το πώς θα είναι αυτό το Ογκολογικό Νοσοκομείο. Οπότε είναι μία φάση σκληρής δουλειάς τα επόμενα δύο χρόνια μέχρι την επιλογή του αναδόχου που θα αναλάβει την κατασκευή του», δήλωσε ο Γ. Κωτσιόπουλος.

Παράλληλα, ανέφερε επίσης, ότι παραχώρηση έχει αρχίσει να γίνεται από το υπουργείο Άμυνας, όπου έχουν φτάσει τα πρώτα έγγραφα παραχώρησης, σημειώνοντας ότι, υπάρχουν όμως κι άλλες διοικητικές πράξεις που πρέπει να γίνουν.

Ειδικότερα, ανέφερε: «Είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματά μας και θα προσπαθήσουμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες. Είναι οι μελέτες, είναι οι προδιαγραφές του έργου, το πώς ακριβώς θα γίνει το νοσοκομείο, πόσα τα κτίσματα, προδιαγραφές των μηχανημάτων, ο περιβάλλων χώρος, όλα αυτά που χρειάζονται ώστε να ξεκινήσει ο ανάδοχος μέσα στην επόμενη διετία να κατασκευάζει το έργο» πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ