Ιταλία: Πρόστιμο 450 ευρώ σε τουρίστα επειδή έτρωγε στα σκαλιά σιντριβανιού

VK Magazine VK Magazine18/09/2022

Αμερικανός τουρίστας που επισκέφτηκε την Ιταλία και συγκεκριμένα τη Ρώμη, υποχρεώθηκε να καταβάλει πρόστιμο, αφού συνελήφθη να τρώει παγωτό, ενώ καθόταν σε ένα από τα σιντριβάνια της πόλης(!).

Ειδικότερα, στον 55χρονο ταξιδιώτη επιβλήθηκε πρόστιμο 450 ευρώ, επειδή κάθισε στα σκαλιά, στη «Fontana dei Catecumeni» στην «Piazza della Madonna dei Monti» και άρχισε να τρώει γύρω στη 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου, όπως ανέφερε το «CNN», επικαλούμενο την τοπική αστυνομία.

Οι αστυνομικοί επέβαλαν πρόστιμο στον άνδρα, σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν την «ευπρέπεια» και να προστατεύσουν σιντριβάνια-μνημεία στην πόλη, καθώς «είχε πρόθεση να πιει και να φάει σε τμήμα του σιντριβανιού». Το συγκεκριμένο σιντριβάνι, είναι κατασκευασμένο από τραβερτίνη και χτίστηκε από τον Μπατίστα Ρουσκόνι, γύρω στο 1588-1589, ενώ το 1997 έγιναν εργασίες αποκατάστασής του.

Στη διάσημη πόλη απαγορεύεται επίσης η κατανάλωση ποτών στους δρόμους, η οργάνωση περιηγήσεων σε μπαρ κ.ά, επίσης σύμφωνα με το «CNN». Το 2019, η Δημοτική Αρχή όρισε βαρύ πρόστιμο σε όσους κάθονται, τρώνε ή πίνουν στα Ισπανικά Σκαλιά της πόλης, που ήταν κάποτε δημοφιλές και εμβληματικό μέρος για ξεκούραση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ