Ξεκινά τη Δευτέρα η διανομή σχολικών γευμάτων-Τι απαντάει η υφυπουργός Εργασίας για τις καθυστερήσεις

VK Magazine VK Magazine28/09/2022

Τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διανομή 210.000 σχολικών γευμάτων σε όλα τα σχολεία στην Ελλάδα, διαβεβαίωσε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ, Μαρίας Κομνηνάκα, η υφυπουργός Εργασίας, απέρριψε την κατηγορία για καθυστερήσεις και φέτος στη διανομή σχολικών γευμάτων, καθώς και τον ισχυρισμό ότι το πρόγραμμα καλύπτει μόλις το 10% των μαθητών.

Ειδικότερα, η εν λόγω βουλευτής του ΚΚΕ υποστήριξε τα εξής:

«Υπάρχουν και φέτος καθυστερήσεις στη διανομή σχολικών γευμάτων. Μόνο το 10% των μαθητών λαμβάνει σχολικό γεύμα. Τα κονδύλια είναι καθηλωμένα στα περσινά επίπεδα, την ίδια ώρα που για τις λαϊκές οικογένειες είναι σημαντικό στήριγμα. Υπάρχει ανάγκη γενίκευσης του προγράμματος σε όλες τις βαθμίδες των μαθητών».

«Για πρώτη φορά θα ξεκινήσει τόσο νωρίς το πρόγραμμα διανομής 210.000 σχολικών γευμάτων το οποίο, με δεδομένο ότι είναι μισό εκατομμύριο οι μαθητές, καλύπτει το 40% των μαθητών και θα δοθούν σε 15% παραπάνω σχολεία φέτος», απάντησε η υφυπουργός Εργασίας και συμπλήρωσε: «Τα προηγούμενα χρόνια ξεκινούσε η διανομή ακόμα και τον Απρίλιο. Πρώτη φορά ξεκινά τόσο νωρίς, την ώρα που πρέπει, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, και αυτό είναι μια κατάκτηση του υπουργείου. Ήδη η διαδικασία έχει ξεκινήσει».

Τέλος, η ίδια διευκρίνισε ότι δεν μπορούσε να ξεκινήσει νωρίτερα η διαδικασία, καθώς πρέπει πρώτα να ερωτηθούν οι γονείς, εάν θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και με βάση τις απαντήσεις καθορίζεται ο ακριβής αριθμός των σχολικών γευμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ