Έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας: Πώς επηρεάζονται τα ρωσικά στρατεύματα-Τι λένε οι ειδικοί

VK Magazine VK Magazine08/10/2022

Σε στρατηγικά δεινότερη θέση βρίσκεται πλέον η Ρωσία μετά την έκρηξη και τις καταστροφές στη γέφυρα της Κριμαίας, καθώς έχασε μία από τις βασικές της οδικές αρτηρίες, μέσω των οποίων ανατροφοδοτούσε τα στρατεύματά της, κυρίως στη Χερσώνα.

Σύμφωνα με τον ειδικό αναλυτή, Σάμουελ Ραμάνι, η ζημιά στη γέφυρα του Κερτς αποτελεί στρατηγική οπισθοδρόμηση για τα στρατεύματα της Μόσχας.

«Έχουν περισσότερες από 20.000 δυνάμεις που έχουν κολλήσει στη Χερσώνα αυτή τη στιγμή. Έχουν χάσει την πρόσβαση σε γέφυρες, βασίζονται σε πορθμεία και χρειάζονται απεγνωσμένα πυρομαχικά, τρόφιμα και προμήθειες από την Κριμαία», δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας πως «Η Ρωσία βρίσκεται στρατηγικά σε πιο δεινή κατάσταση από ό,τι ήταν στην αρχή της εβδομάδας.

»Η απώλεια του Χάρκοβο ήταν μια σημαντική ηθική και υλικοτεχνική οπισθοδρόμηση για τη Ρωσία, και η απώλεια της πόλης Λιμάν έκοψε μια άλλη υλικοτεχνική διαδρομή, η οποία τους επέφερε ένα σοβαρό πλήγμα.

»Όποτε η Ρωσία προσπάθησε να διαλύσει τις δυνάμεις της, πάντα αποτύγχανε, αλλά η Ουκρανία ήταν σε θέση να διατηρήσει επιθέσεις στο Λουχάνσκ, το Ντονέτσκ και τη Χερσώνα ταυτόχρονα. Μπορεί τώρα να ανοίξουν ένα νέο μέτωπο στη Ζαπορίζια».

Όπως ανέφερε το BBC, ο Σ. Ραμάνι τόνισε ότι αυτό αποτελεί «μεγάλη ανησυχία για τη Ρωσία, καθώς η Ουκρανία μπορεί να έχει περισσότερο έδαφος από ό,τι είχε τον Φεβρουάριο μέχρι να φτάσουν 20.000 στρατιώτες της στην πρώτη γραμμή. Οι δυνάμεις της Ρωσίας μπορεί να μην έχουν επαρκείς γραμμές ανεφοδιασμού για να τροφοδοτηθούν και να εξοπλιστούν».

Βίντεο από το σημείο της έκρηξης-Αποκαταστάθηκε μερικώς η κυκλοφορία

Βίντεο από το σημείο της έκρηξης στη γέφυρα της Κριμαίας, όπου διεξάγονται οι έρευνες από τις ρωσικές υπηρεσίες, έδωσε στη δημοσιότητα η Μόσχα, ενώ λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα ανακοινώθηκε ότι αποκαταστάθηκε μερικώς η κίνηση των οχημάτων, καθώς δόθηκε στην κυκλοφορία η λωρίδα που δεν υπέστη καταστροφές.

Όπως φαίνεται από τις εικόνες, οι ζημιές στη γέφυρα είναι εκτεταμένες. Ο ένας οδικός διάδρομος της γέφυρας καταστράφηκε ολοσχερώς από την έκρηξη του παγιδευμένου με εκρηκτικά φορτηγού και έπεσε στη θάλασσα, ενώ ζημιές, αλλά σαφώς μικρότερες, υπάρχουν και στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ακολουθεί το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Μόσχα:

Πηγή: skai.gr