Γερμανία: Καταδικάζει τις απειλές Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας-Στην Αθήνα ο Σολτς στις 26-27 Οκτωβρίου

VK Magazine VK Magazine21 Οκτ 2022

Το Βερολίνο «δεν θεωρεί σωστές απειλές και μη φιλικές δηλώσεις εναντίον γειτόνων», τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, αναφερόμενος σε πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εναντίον της Ελλάδας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς αξιολογεί ο καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, απειλές του Ταγίπ Ερντογάν όπως: «Θα έρθουμε μια νύχτα…», ο Β.Μπούχνερ δήλωσε: «Το σημειώνουμε. Πάντα καθιστούμε σαφές, ότι δεν θεωρούμε σωστές απειλές και μη φιλικές δηλώσεις απέναντι σε γείτονες.

Η κυβέρνηση το καθιστά σαφές σε κάθε ευκαιρία. Το καθιστά σαφές πάντα και το υπουργείο Εξωτερικών. Πιστεύω, όμως και ότι δεν πρέπει να συζητούμε πολύ για κάθε φράση που λέγεται».

Στην Αθήνα ο Όλαφ Σολτς στις 26-27 Οκτωβρίου

Ο καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, θα μεταβεί στην Αθήνα, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, απευθείας από το Παρίσι, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βόλφγκανγκ Μπούχνερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και για τις 12:00 έχει προγραμματιστεί κοινή συνέντευξη Τύπου, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Όπως σημείωσε επίσης ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης βρίσκονται διμερή και τρέχοντα οικονομικά και ευρωπαϊκά θέματα. Τέλος, ο Ό.Σολτς θα αναχωρήσει για το Βερολίνο, το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

VK Magazine

VK Magazine