Δήμος Χαλανδρίου: Διοργανώνει το «1ο Φεστιβάλ Τέχνης Δρόμου» με θέμα τη γυναίκα ως σύμβολο

VK Magazine VK Magazine28/10/2022

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο Χώρο, ο Δήμος Χαλανδρίου διοργανώνει το «1ο Φεστιβάλ Street Art», με τη συμμετοχή καλλιτεχνών της street art και του γκράφιτι, με μουσικά σχήματα, ακρoβατικές ομάδες, DJ και ένα workshop για μικρούς και μεγάλους, το Σαββατοκύριακο 29 & 30 Οκτωβρίου, με ελεύθερη είσοδο.

Σάββατο 12.00 έως 22.00

Κυριακή  10.00 έως 22.00

Το Φεστιβάλ θα γίνει στο χώρο του Αθλητικού Κέντρου «Μάρκος Παπαδάκης», οι τοίχοι του οποίου θα μετατραπούν σε πεδίο καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης. Οι καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν τοιχογραφίες γένους θηλυκού, που αφορούν τη γυναίκα ως σύμβολο.

Το «Φεστιβάλ Street Art» αποτελεί μια συνδιοργάνωση του Δήμου Χαλανδρίου και της ομάδας «Awesome Athens Experiences», στόχος της οποίας είναι η προβολή της Αθήνας και των προαστίων της, μέσω της σύγχρονης αστικής τέχνης.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο Χώρο ξεκίνησε το 2007 στη Γαλλία, με πρωτοβουλία της «Ομοσπονδίας Καλλιτεχνών των Τεχνών του Δρόμου» («Federation des Arts de la Rue») και έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο, το τελευταίο Σάββατο του Οκτωβρίου.

Πηγή: chalandri.gr