Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις ατόμων που απέσπασαν 11.000 ευρώ από ηλικιωμένους

VK Magazine VK Magazine5 Νοέ 2022

Στη σύλληψη δύο ατόμων που εμπλέκονται σε περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων προχώρησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες, χθες, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ένας 28χρονος ημεδαπός για απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στην περιοχή Χαριλάου.

Ο προαναφερόμενος πλησίασε 84χρονη ημεδαπή και με το πρόσχημα ότι είναι υπάλληλος συνεργείου και επισκεύασε το αυτοκίνητο του ανιψιού της, της ζήτησε το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ. Για να γίνει πιστευτός, έδωσε στην ηλικιωμένη το κινητό του, προκειμένου να μιλήσει με άγνωστο άνδρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι ο ανιψιός της.

Στη συνέχεια, μετέβησαν με αυτοκίνητο σε υποκατάστημα τράπεζας στην ίδια περιοχή, όπου η 84χρονη πραγματοποίησε χρηματικές αναλήψεις και παρέδωσε στον 28χρονο το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας, συνέλαβαν μεσημβρινές ώρες, χθες, στην περιοχή της Καλαμαριάς, 33χρονο ημεδαπό, ο οποίος από τις αρχές του έτους, μαζί με συνεργό του, επισκέπτονταν την οικία 85χρονου, όπου διαμένει με τη σύζυγό του και εκμεταλλευόμενοι τα προβλήματα υγείας τους, κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ περίπου, με το πρόσχημα ότι τους οφείλει διάφορα χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

VK Magazine

VK Magazine