Δομνίστα Ευρυτανίας: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «17η Γιορτή Τσίπουρου»

VK Magazine VK Magazine09/11/2022

Με τον καιρό «σύμμαχο» για τα δεδομένα της εποχής, η «17η Γιορτή Τσίπουρου», στη Δομνίστα Ευρυτανίας, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στους χιλιάδες επισκέπτες που παρευρέθηκαν στις τριήμερες εκδηλώσεις.

Η γιορτή ξεκίνησε το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου, με τη νεολαία του χωριού να βρίσκεται στα πόστα της και να δίνει το ρυθμό στους πρώτους επισκέπτες που βρέθηκαν εκεί. Όλοι απόλαυσαν άφθονο τσίπουρο, είτε κρύο, είτε ζεστό (τσιπουρόμελο) με τα συνοδευτικά του (τοπικά εδέσματα, μεζέδες) και ενθουσιάστηκαν με τη φιλοξενία των ντόπιων κατοίκων.

Το Σάββατο 29/10, ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την αναβίωση του πατήματος των σταφυλιών από μικρούς φίλους που βρίσκονταν στο χωριό και στη συνέχεια παρακολούθησαν τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παναγιάς» Καρπενησίου να παρουσιάζει όμορφους χορούς.

Το βράδυ η πλατεία του χωριού υπολογίζεται ότι ξεπέρασε τα 1500 άτομα, καθώς η εξαιρετική ορχήστρα, με τραγουδίστρια τη Δήμητρα Καψάλη, ξεσήκωσε τα πλήθη με λαϊκοδημοτικό πρόγραμμα.

Την Κυριακή, η πλατεία από το μεσημέρι και μετά άρχισε να αδειάζει, καθώς είχε έρθει πια για όλους η ώρα της επιστροφής.

Η «17η Γιορτή Τσίπουρου» άφησε σε όλους μια γλυκιά νοσταλγία και μεγάλη προσμονή για τα επόμενα. Η ανάγκη του κόσμου να διασκεδάσει και να ξεφύγει από την καθημερινότητα, σε συνδυασμό με την δυναμική παρουσία της νεολαίας που πρόσφερε την αμέριστη βοήθειά της, δημιούργησαν ένα ανεπανάληπτο αποτέλεσμα μιας γιορτής που θα συζητάμε και θα αναπολούμε για πολύ καιρό.

Και του χρόνου!

Πηγή: LamiaReport

Πηγή Βίντεο: Ευρυτανικά Νέα