Αίγυπτος: 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυστύχημα με λεωφορείο-Ξεκίνησε έρευνα για τα ακριβή αίτια

VK Magazine VK Magazine20/11/2022

Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, Κυριακή, και άλλοι τριάντα τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε κοντινά νοσοκομεία, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν, συγκρούστηκε με φορτηγό κοντά στο παραθαλάσσιο θέρετρο Χουργκάντα, στο ανατολικό τμήμα της Αιγύπτου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για το δεύτερο φονικό δυστύχημα σε λιγότερο από δέκα ημέρες, στην Αίγυπτο. Στις 12 Νοεμβρίου, 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν το μικρό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν, ανατράπηκε σε ένα κανάλι του δέλτα του Νείλου, στον Βορρά.

Η Εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα, στον δρόμο που συνδέει τις πόλεις Ρας Γκαρίμπ και Χουργκάντα, στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με όσα δήλωσε δικαστική πηγή.

Τα συγκοινωνιακά δυστυχήματα είναι συχνά στην Αίγυπτο, όπου οι δρόμοι είναι συχνά κακοσυντηρημένοι και ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας τηρείται σπανίως.

Επισήμως, 7.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκοινωνιακά δυστυχήματα, το 2021, στην πιο πολυπληθή χώρα του αραβικού κόσμου, με πληθυσμό 104 εκατομμύρια κατοίκους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ