Irene Cara: Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της η τραγουδίστρια των θρυλικών «Fame» και «Flashdance»

VK Magazine VK Magazine27/11/2022

Η Αμερικανίδα ηθοποιός, ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Irene Cara, που έγινε διάσημη με τα τραγούδια «Fame» και την παγκόσμια επιτυχία «Flashdance… What a Feeling», απεβίωσε σε ηλικία 63 ετών, όπως ανακοίνωσε η ατζέντης της.

Η δημοφιλής καλλιτέχνιδα βρέθηκε νεκρή την Παρασκευή στο σπίτι της στη Φλόριντα των ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Τζούντιθ Μουρ, προσθέτοντας ότι τα αίτια του θανάτου της παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.

Η εκλιπούσα έγινε γνωστή το 1980 με την ταινία «Fame», όπου υποδυόταν μια νεαρή μαθήτρια καλλιτεχνικού σχολείου στη Νέα Υόρκη. Τραγούδησε το ομότιτλο τραγούδι που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης μουσικής.

Τρία χρόνια αργότερα συνέθεσε (μαζί με τον DJ Τζόρτζιο Μορόντερ) και τραγούδησε το «Flashdance…What a Feeling», που πέρασε στην ιστορία με τη θρυλική χορογραφία της Τζένιφερ Μπιλς, στην ταινία «Flashdance». Το τραγούδι κέρδισε, επίσης Όσκαρ και παραμένει μέχρι και σήμερα μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες όλων των εποχών.

Η Irene Cara είχε εμφανιστεί σε τηλεοπτικές σειρές τη δεκαετία του 1970. Αν και δεν έκανε καμία άλλη πολύ μεγάλη επιτυχία, συνέχισε να εμφανίζεται στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τον θέατρο, τα επόμενα χρόνια. Ήταν διαζευγμένη και δεν είχε αποκτήσει παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ