Ξάνθη: Βίντεο 42 σχολείων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

VK Magazine VK Magazine02/12/2022

«Στο χέρι μας κρατάμε το ραβδί και αλλάζουμε τον κόσμο», βροντοφώναξαν, μέσα από ένα ξεχωριστό βίντεο, μαθήτριες και μαθητές από 42 σχολεία της χώρας, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και στέλνοντας το μήνυμα πως «αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα απ’ αυτά που μας χωρίζουν!».

Ήταν στις αρχές της φετινής σχολικής χρονιάς, όταν το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ξάνθης προσκάλεσε όσα σχολεία το επιθυμούν, να γιορτάσουν μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου, δημιουργώντας ένα βίντεο, μέσα από το οποίο να περνά ένα ηχηρό μήνυμα συμπερίληψης.

Έτσι κι έγινε και στην πανελλαδική δράση ευαισθητοποίησης «Αυτό που μας ενώνει 2022-Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ», μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικοί ενώθηκαν σε μια πρωτότυπη συνεργασία, με πολλή φαντασία, δημιουργικότητα και πολύ μεράκι, και δημιούργησαν ένα βίντεο, που ξεχειλίζει αγάπη και αισιοδοξία.

Το βίντεο δημιουργήθηκε από τις συμμετοχές 42 σχολείων στη δράση «Αυτό που μας ενώνει» του «ΕΕΕΕΚ» Ξάνθης, με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους Χριστίνα Βουλγαρίδου, Γεώργιο Καραγιάννη, Αναστασία Παράσογλου και Βάιο Πλιόσκα-Χατζηπαπά, ενώ ιδιαίτερη ήταν η στήριξη και του διευθυντή του σχολείου Κλεομένη Ψωμακέλη. Το μοντάζ-post production έκανε ο Απόστολος Χουλιάρας.