Κλείνει το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο στην Ευρώπη με βιβλία της Μέσης Ανατολής

VK Magazine VK Magazine08/12/2022

To μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο στην Ευρώπη, εξειδικευμένο σε βιβλία της Μέσης Ανατολής, «Al Saqi Books», στο Λονδίνο, θα κλείσει λόγω της αύξησης των τιμών των αραβόφωνων βιβλίων και επειδή το Brexit ήταν «επιζήμιο» για την επιχείρηση.

Το «Al Saqi Books», στο δυτικό Λονδίνο, άνοιξε το 1978 και πουλούσε βιβλία για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, στα αγγλικά και για όλα τα θέματα στα αραβικά.

Οι πρόσφατοι τίτλοι του, με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, σύμφωνα με τον ιστότοπό του, περιελάμβαναν το βιβλίο μαγειρικής «Bread and Salt» της Asmahan Barwani, στα κουρδικά και αγγλικά, και το «Classical Poems by Arab Women», δίγλωσσο βιβλίο, στα αγγλικά και τα αραβικά.

Το κατάστημα θα κλείσει στις 31 Δεκεμβρίου φέτος, με τη διευθύντρια του βιβλιοπωλείου, Salwa Gaspard, να λέει, σύμφωνα με τον «Guardian», ότι ήταν μία «δύσκολη απόφαση, που έπρεπε να ληφθεί λόγω των πρόσφατων οικονομικών προκλήσεων, όπως οι αυξήσεις στις τιμές των αραβόφωνων βιβλίων».

To «Al Saqi Books» ιδρύθηκε από τους Αντρέ και Σάλβα Γκασπάρ και την αείμνηστη Μέι Γουσούμπ, τρεις φίλους που είχαν εγκατασταθεί στο Λονδίνο από τον κατεστραμμένο, λόγω πολέμου, Λίβανο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ