Θεσσαλονίκη: «Έφυγε» από τη ζωή ο 16χρονος Ρομά που τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικού

VK Magazine VK Magazine13/12/2022

«Έφυγε» από τη ζωή, στις 10:10 το πρωί, ο 16χρονος Ρομά, ο οποίος είχε τραυματιστεί από σφαίρα στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης και νοσηλευόταν επί 8 ημέρες, σε κρίσιμη κατάσταση, στη ΜΕΘ ενηλίκων του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο 16χρονος διακομίστηκε σε κωματώδη κατάσταση στο ΤΕΠ του Ιπποκρατείου, στις 5/12/22, στις 2.02πμ, με τη μονάδα του ΕΚΑΒ, με τραύμα από πυροβόλο όπλο στην αριστερή ινιακή χώρα.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρεται επίσης ότι ο 16χρονος «υποβλήθηκε σε άμεση χειρουργική αντιμετώπιση. Οδηγήθηκε μετεγχειρητικά στη ΜΕΘ με μέγιστη μηχανική και φαρμακευτική υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών με την υγεία του να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

»Σήμερα 13/12/22 παρά την προαναφερόμενη υποστήριξη και τις άοκνες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ ο ασθενής απεβίωσε στις 10:10 πμ. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του 16χρονου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ