Οι δήμοι της Αττικής «στρώνουν» χριστουγεννιάτικο τραπέζι

VK Magazine VK Magazine25/12/2022

Ημέρα γιορτής και αγάπης αυτή των Χριστουγέννων και οι δήμοι της Αττικής την επεκτείνουν και σε ημέρα αλληλεγγύης, αφού μεριμνούν ώστε να μην υπάρξει σπίτι όπου δεν θα στρωθεί το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και να μην υπάρξει οικογένεια, που θα στερηθεί τα απαραίτητα αυτών των ημερών.

Ευπαθείς ομάδες, ανήμποροι ηλικιωμένοι, άνθρωποι που ζουν μόνοι και δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και οικονομικά ανίσχυρες οικογένειες έχουν αυτές τις ημέρες την προτεραιότητα στη μέριμνα των δήμων και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες με αγάπη φρόντισαν ώστε να τους παρέχουν αυτά που θα «ζεστάνουν» τα δικά τους Χριστούγεννα.

Οι δράσεις προσφοράς και αλληλεγγύης όλο το προηγούμενο διάστημα γέμισαν τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, αφού απλοί πολίτες, φορείς και επιχειρήσεις συνεισέφεραν σε αυτόν τον κοινωνικό σκοπό και «πακέτα» αγάπης με κρέας ή γαλοπούλα, με λάδι, γάλα, πατάτες, λαχανικά, με τρόφιμα μακράς διαρκείας, ακόμη και με βασιλόπιτα σε κάποιους δήμους, έφτασαν στους δημότες εκείνους που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, ώστε να μην αποκλειστεί κανείς από το πνεύμα των ημερών και να χαρούν όλοι σήμερα το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Παράλληλα, οι δήμοι της Αττικής, σε μια κοινή δράση τους, συγκέντρωσαν και παιχνίδια, ώστε να μην λείψει από κανένα παιδί το χριστουγεννιάτικο δώρο του.

Τέλος, πολλοί δήμοι στην Αττική οργανώνουν και συσσίτια, ορισμένοι μάλιστα ακόμη και ανήμερα τα Χριστούγεννα, ενώ οι υπόλοιποι εφοδίασαν από χθες και προχθές τους ωφελούμενους των συσσιτίων για τη σημερινή και αυριανή ημέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ