Αφγανιστάν: Έκρηξη στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καμπούλ

VK Magazine VK Magazine01/01/2023

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί, στην είσοδο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Καμπούλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι, δήλωσε ο Αμπντούλ Νάφι Τάκορ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν.

«Τα αίτια της έκρηξης δεν είναι ακόμη γνωστά. Ένας αριθμός συμπατριωτών μας σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από την έκρηξη», επεσήμανε ο Α.Ν.Τάκορ, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις για τον αριθμό των θυμάτων. Πρόσθεσε επίσης ότι οι Αρχές ερευνούν το συμβάν.

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καμπούλ βρίσκεται κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας και το υπουργείο Εσωτερικών. Κάτοικοι δήλωσαν ότι άκουσαν μια ισχυρή έκρηξη λίγο πριν από τις 8 το πρωί, τοπική ώρα. Η περιοχή γύρω από το στρατιωτικό αεροδρόμιο έχει αποκλειστεί.

Αν και οι Ταλιμπάν ισχυρίζονται ότι η κατάσταση ασφαλείας της χώρας έχει βελτιωθεί από τον Αύγουστο του 2021, όταν κατέλαβαν και πάλι την εξουσία στη χώρα, στη χώρα έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες πολλές επιθέσεις, την ευθύνη για κάποιες από τις οποίες ανέλαβε το τοπικό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους.

Στις 12 Δεκεμβρίου, το «ΙΚ» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση ενόπλων σε ξενοδοχείο της Καμπούλ, όπου διέμεναν Κινέζοι επιχειρηματίες.

Πέντε πολίτες της Κίνας είχαν τραυματιστεί από την επίθεση αυτή, στη διάρκεια της οποίας ένοικοι του ξενοδοχείου πήδησαν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν, ενώ ξέσπασε και πυρκαγιά στο κτίριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ