Νιγηρία: Απελευθερώθηκαν 12 άνθρωποι που είχαν απαχθεί σε σιδηροδρομικό σταθμό

VK Magazine VK Magazine16/01/2023

Οι νιγηριανές δυνάμεις ασφαλείας απελευθέρωσαν χθες, Κυριακή, 12 ανθρώπους, οι οποίοι είχαν απαχθεί την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια επίθεσης ενόπλων σε σιδηροδρομικό σταθμό, στο νότιο τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές.

Δεκάδες άνθρωποι που περίμεναν σε σιδηροδρομικό σταθμό της πολιτείας Εντό, τρένο για τη Γουάρι, νοτιότερα, απήχθησαν, όταν ένοπλοι σκότωσαν οκτώ ανθρώπους και κατέλαβαν τον σταθμό το περασμένο Σάββατο (7η Ιανουαρίου).

«Τα δώδεκα θύματα που τελούσαν ακόμη υπό ομηρία μετά την απαγωγή τους στον σιδηροδρομικό σταθμό Ιγκουέμπε, απελευθερώθηκαν από ομάδα αποτελούμενη από μέλη διαφόρων μονάδων», είπε ο Κρις Όσα Νεϊχάρε, εκπρόσωπος της κυβέρνησης της πολιτείας Εντό.

Εξακολουθούσε να επικρατεί σύγχυση χθες, Κυριακή, για το πόσοι άνθρωποι απήχθησαν -24 ή 32- την 7η Ιανουαρίου. Ωστόσο, κατά τον Κ.Ό.Νεϊχάρε και τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Τσίντι Νουάμπουζορ, στα χέρια των απαγωγέων απομένουν δύο όμηροι.

«Ορισμένοι (σ.σ. απαγωγείς) συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης», είπε ο Κ.Ό.Νεϊχάρε. Όμως «μια φούχτα μπόρεσε να διαφύγει με δύο ομήρους», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας πως οι Αρχές θα «κινήσουν γη και ουρανό για να τους απελευθερώσουν».

Οι απαγωγές για λύτρα είναι συχνές στη Νιγηρία, κυρίως σε βορειοδυτικές και κεντρικές περιοχές του πολυπληθέστερου κράτους της Αφρικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ