Μάντσεστερ: Έκλεισαν προσωρινά οι διάδρομοι στο αεροδρόμιο λόγω σφοδρής χιονόπτωσης

VK Magazine VK Magazine19/01/2023

Σφοδρή χιονόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν προσωρινά και οι δύο διάδρομοι προσγείωσης/απογείωσης στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, στη βόρεια Αγγλία, ενώ η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποιήσεις για περαιτέρω χιονόπτωση και πάγο.

Οι Αρχές του αεροδρομίου έκαναν γνωστό, ότι γύρω στις 6:20 π.μ. (08:20 ώρα Ελλάδας) οι διάδρομοι ήταν κλειστοί πριν ενημερώσουν δυόμιση ώρες αργότερα ότι η λειτουργία τους είχε αποκατασταθεί.

Παράλληλα, κάλεσαν τους επιβάτες να επικοινωνούν με τις αεροπορικές εταιρίες για τις πτήσεις τους.

Η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεψε περαιτέρω προβλήματα λόγω πάγου και χιονιού, σε τμήματα της Βόρειας Ιρλανδίας, της Ουαλίας, της βορειοδυτικής Αγγλίας και της νοτιοδυτικής Σκωτίας.

Η υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τις καιρικές συνθήκες, για να ειδοποιήσει τους πολίτες, ότι κάποιοι δρόμοι και σιδηροδρομικές γραμμές μπορεί να επηρεαστούν.

Η βρετανική υπηρεσία υγειονομικής ασφάλειας («UKHSA») εξέδωσε «Προειδοποίηση Χαμηλών Θερμοκρασιών Επιπέδου 3» προειδοποιώντας ότι το κύμα ψύχους μπορεί να διαταράξει τις υπηρεσίες και να «αυξήσει τους κινδύνους υγείας για τους ευπαθείς ασθενείς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ