Καιρός: Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο σε αρκετές περιοχές

VK Magazine VK Magazine20/01/2023

Αύριο, Σάββατο, στα δυτικά τμήματα της χώρας αναμένονται νεφώσεις, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν νεφώσεις κατά διαστήματα. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν έως το μεσημέρι στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία, στην Στερεά, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο, ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη Θράκη, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, έως το πρωί και στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και στο Βόρειο Αιγαίο από το απόγευμα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 5 έως 7 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ και από το απόγευμα 3 έως 5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, ενώ βροχοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες και μετά το μεσημέρι. Μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 3 έως 5 και τοπικά έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στο νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ και από το πρωί έως το μεσημέρι 3 έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ