Μεξικό: 57 ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες εντοπίστηκαν σε φορτηγό

VK Magazine VK Magazine27/01/2023

Οι μεξικανικές Αρχές σταμάτησαν χθες, Πέμπτη, για έλεγχο, φορτηγό και διαπίστωσαν πως μετέφερε σχεδόν 70 μετανάστες από τη Γουατεμάλα, στη μεγάλη πλειονότητά τους ασυνόδευτα παιδιά, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Μετανάστευσης («ΙΝΜ»).

Στο όχημα βρίσκονταν 67 μετανάστες από τη Γουατεμάλα, ανάμεσά τους 57 ασυνόδευτα παιδιά. Ήταν κυρίως αγόρια, ηλικίας 14-17 ετών. Ανάμεσα στους μετανάστες ήταν μητέρα με το παιδί της. Οι μετανάστες, που δεν είχαν έγγραφα, εντοπίστηκαν σε σημείο ελέγχου, στη βόρεια πολιτεία Τσιουάουα, που γειτονεύει με τις ΗΠΑ.

Ο οδηγός του φορτηγού θα παραπεμφθεί στην Εισαγγελία, ενώ η μητέρα με το παιδί και τα ασυνόδευτα παιδιά παραδόθηκαν στις κρατικές υπηρεσίες προστασίας.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, στελέχη του «ΙΝΜ» εντόπισαν τρία ασυνόδευτα παιδιά από το Ελ Σαλβαδόρ, αποκλεισμένα, σε νησίδα στον ποταμό Ρίο Γκράντε, στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Τον Δεκέμβριο καταγράφηκε ρεκόρ προσαγωγών παράτυπων μεταναστών στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων («CBP). Όμως ο αριθμός τους αυτόν τον μήνα μειώθηκε, μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του προέδρου, Τζο Μπάιντεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ