Θεσσαλονίκη: Μίνι θερμοκήπια για τις ταράτσες των σπιτιών δημιουργούν μαθητές από το Κιλκίς

VK Magazine VK Magazine15/02/2023

Την εικονική τους επιχείρηση, που παράγει έξυπνα, μίνι θερμοκήπια για τις ταράτσες των σπιτιών, με ενσωματωμένο φωτοβολταϊκό σύστημα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη πρασίνου στα αστικά κέντρα, παρουσίασαν στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, μαθητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς, το οποίο τα τελευταία χρόνια διακρίνεται σε διεθνείς διαγωνισμούς νεανικής επιχειρηματικότητας.

«Θα είχε ενδιαφέρον να τοποθετηθούν τέτοιες κατασκευές σε κτίρια του Δήμου Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο Κ.Ζέρβας. Παράλληλα, μοιράστηκε με τα παιδιά την εμπειρία του από τα πράσινα δώματα και τον αστικό αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης, δίνοντάς τους στοιχεία για σκέψη, ώστε να εξετάσουν όλες τις παραμέτρους ενός τέτοιου σχεδίου.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Κατσαρώνας, καθηγητής Τεχνολογίας, που σε συνεργασία με τον καθηγητή πληροφορικής και υποδιευθυντή, Κωνσταντίνο Ντίνου, καθοδηγούν τα παιδιά, δήλωσε ότι το σχολείο διακρίθηκε στον διεθνή διαγωνισμό «Junior Achievements» και επελέγη να εκπροσωπήσει την Ευρώπη, στον παγκόσμιο διαγωνισμό, με το περσινό του project, «Microgreens».

«Φέτος παρουσιάζουμε το “Smart Harvest” ως μαθητική εικονική επιχείρηση του 2023», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ