Η Ιταλική δικαιοσύνη ζήτησε ο Ρομπίνιο να εκτίσει την ποινή για βιασμό στη Βραζιλία

VK Magazine VK Magazine18/02/2023

Η ιταλική δικαιοσύνη ζήτησε από τη Βραζιλία, ο Βραζιλιάνος πρώην διεθνής επιθετικός, Ρομπίνιο, που καταδικάστηκε για ομαδικό βιασμό, που διαπράχθηκε στο Μιλάνο, το 2013 και  έφυγε στη χώρα του, να εκτίσει την ποινή του εκεί (στη χώρα του) εάν δεν μπορεί να εκδοθεί, όπως ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας.

Ο πρώην επιθετικός της Μίλαν (2010-2015) καταδικάστηκε οριστικά σε εννέα χρόνια φυλάκιση μετά την επικύρωση της ποινής του από το Ιταλικό Ακυρωτικό Δικαστήριο, στις 19 Ιανουαρίου 2022. Όπως είναι γνωστό, το Σύνταγμα της Βραζιλίας δεν επιτρέπει την έκδοση των υπηκόων της.

Τον Ιανουάριο, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Φλάβιο Ντίνο, είπε ότι «θα μπορούσε να γίνει εκτέλεση της ποινής στη Βραζιλία», αλλά ότι αυτή η πιθανότητα θα πρέπει να εξεταστεί μόλις υποβληθεί το αίτημα.

Στις αρχές του 2022, η Εισαγγελία του Μιλάνου ζήτησε την έκδοση του Ρομπίνιο και εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψής του. Το ιταλικό αίτημα είχε απορριφθεί από τη Βραζιλία. Ο 39χρονος πρώην ποδοσφαιριστής, ωστόσο, αντιμετωπίζει σύλληψη, εάν ταξιδέψει σε χώρα, με την οποία η Ιταλία έχει υπογράψει συμφωνία έκδοσης.

Ο Ρομπίνιο καταδικάστηκε για ομαδικό βιασμό, που διαπράχθηκε το 2013, σε μια νεαρή Αλβανίδα που γιόρταζε τα 23α γενέθλιά της σε κλαμπ του Μιλάνου.

Ο πρώην διεθνής Βραζιλιάνος και πέντε συμπατριώτες τους είχαν βάλει το θύμα τους να πιει «μέχρι να χάσει τις αισθήσεις της και να μην μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό της» και στη συνέχεια «έκανε σεξ πολλές φορές στη σειρά» μαζί της.

Ο πρώην εξτρέμ καταδικάστηκε πρωτόδικα το 2017, και μετά και πάλι μετά από έφεση στο Μιλάνο, τρία χρόνια αργότερα. Σύμφωνα με το Ιταλικό Εφετείο, που τον καταδίκασε, ο πρώην παίκτης έδειξε «ιδιαίτερη περιφρόνηση» προς το θύμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ