Μίλτος Τεντόγλου: Εάν ήταν βραδυνός ο αγώνας θα έκανα 8.50μ.

VK Magazine VK Magazine05/03/2023

Με ανάμεικτα συναισθήματα μίλησε ο Μίλτος Τεντόγλου, λίγο μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου, που κατέκτησε στον τελικό του άλματος εις μήκος, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου, που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, δείχνοντας απόλυτο σεβασμό στην οδύνη των συγγενών, δυσκολεύθηκε να μιλήσει: «Είναι τραγικό αυτό που έγινε. Ντρέπομαι να μιλήσω.

»Το καλύτερο είναι αυτό που είπε ο Νυφαντόπουλος, ότι εμείς εδώ μπορεί ν’ αγωνιζόμαστε, αλλά κανείς δεν μπορεί ν’ απαλύνει τον πόνο αυτών των ανθρώπων. Δεν ξέρω πού ν’ αφιερώσω την νίκη».

Όσον αφορά στην ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Έλληνες φίλαθλοι στο στάδιο, ο Μ.Τεντόγλου, επεσήμανε: «Ευχαριστώ πολύ όλους τους Έλληνες, που βρέθηκαν στο στάδιο και δημιούργησαν φανταστική κερκίδα, όχι μόνο για εμένα, αλλά για όλους τους αθλητές. Το εκτιμώ πολύ».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος άλτης, που κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια σε ισάριθμα διαδοχικά πρωταθλήματα, ο ίδιος, τόνισε:

«Είναι πολύ σημαντικό για εμένα και χαίρομαι που το πέτυχα. Δεν ήμουν τόσο καλός, ήταν και το πρωϊνό ξύπνημα. Προσπάθησα για το καλύτερο και είχα ένα μεγάλο άλμα, αλλά άκυρο. Συνήθως πηδάω περισσότερο στο πρώτο άλμα κι εάν ήταν βραδυνός ο αγώνας θα έκανα σίγουρα 8.50 μέτρα.

»Δεν είμαι ανίκητος, στα ευρωπαικά, οκ είμαι, αλλα σήμερα θα μπρούσα να χάσω, γιατί δεν ήμουν ο καλός εαυτός μου. Έτσι είναι οι αγώνες. Τα φαβορί χάνουν και τα αουτσάϊντερ, μπορεί να κάνουν κάτι καλό».

Τέλος, οριοθετώντας τους επόμενους στόχους, ο πρωταθλητής Ευρώπης, ήταν σαφής: «Το Πανελλήνιο ρεκόρ και το χρυσό μετάλλιο στην Βουδαπέστη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ