Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών: Συναντήσεις με υπουργείο Μεταφορών και πολιτικά κόμματα

VK Magazine VK Magazine6 Μαρ 2023

Συναντήσεις με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και με τα πολιτικά κόμματα θα πραγματοποιήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς, σύμφωνα με σχετική δήλωση του προέδρου της, Γιάννη Ντίτσα.

Ειδικότερα, στη δήλωσή του τονίζει:

«Δεν κρυφτήκαμε από κανέναν. Τώρα είναι η δύσκολη ώρα της ταφής των αθώων θυμάτων αυτής της τραγωδίας, αλλά είναι και η ώρα όλων όσων διαχειρίστηκαν την τύχη του Σιδηροδρόμου, να μιλήσουν,, δίνοντας εξηγήσεις για όλα, γιατί ό,τι ήταν να ειπωθεί από πλευράς μας, ειπώθηκε χωρίς κομματικές παρωπίδες σοβαρά και υπεύθυνα», εκφράζοντας για μια ακόμη φορά τα πιο θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στις οικογένειες των συναδέλφων, που έχασαν τους ανθρώπους τους, στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, στα Τέμπη.

Αναλυτικά, η δήλωση του προέδρου της «ΠΟΣ» έχει ως εξής:

«Από τις 28/2/2023 προς 1/3/2023 μέχρι σήμερα, εξαιτίας του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς, τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι στις σιδηροδρομικές εταιρείες, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (αν και δεν γνωριζόμασταν), δίνοντας απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, προκειμένου να αναδειχθούν τα αίτια, οι παραλείψεις αλλά και οι καθυστερήσεις στα σιδηροδρομικά έργα, τα οποία είναι απόρροια όλων των κυβερνητικών πολιτικών διαχρονικά.

»Δεν κρυφτήκαμε από κανέναν. Τώρα είναι η δύσκολη ώρα της ταφής των αθώων θυμάτων αυτής της τραγωδίας, αλλά είναι και η ώρα όλων όσων διαχειρίστηκαν την τύχη του Σιδηροδρόμου, να μιλήσουν δίνοντας εξηγήσεις για όλα, γιατί ό,τι ήταν να ειπωθεί από πλευράς μας, ειπώθηκε χωρίς κομματικές παρωπίδες σοβαρά και υπεύθυνα.

»Μιλήσαμε για όλα και προσπαθήσαμε μέσα σε αυτές τις τέσσερις ημέρες που μεσολάβησαν, να πείσουμε άπαντες για τα σιδηροδρομικά τεκταινόμενα, σεβόμενοι τους εργαζομένους που εκπροσωπούμε, αλλά και τους συμπολίτες μας, επιβάτες, που χρησιμοποιούν το τρένο.

»Μετά τις συναντήσεις που θα προκύψουν με το Υπουργείο Υποδομών-Μεταφορών και με τα Πολιτικά Κόμματα, οι αποφάσεις που θα παρθούν θα σας τις γνωστοποιήσουμε σε Συνέντευξη Τύπου, στην οποία ελπίζουμε να είστε παρόντες. Εκφράζω για μια ακόμη φορά τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στις οικογένειες των συναδέλφων μας».

VK Magazine

VK Magazine