Θεσσαλονίκη: Δώρα ζωής σε τέσσερις ασθενείς χαρίζει με τον θάνατό του 65χρονος

VK Magazine VK Magazine06/03/2023

Δώρα ζωής σε τέσσερις ασθενείς χαρίζει με τον θάνατό του ένας 65χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» και έχασε τη μάχη για τη ζωή την περασμένη Πέμπτη.

Η οικογένειά του, χωρίς να χάσει πολύτιμο χρόνο και δείχνοντας μεγαλείο ψυχής, αποφάσισε να προχωρήσει στη δωρεά των οργάνων του, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του εν λόγω νοσοκομείου.

Η διαδικασία λήψης των οργάνων, που κρίθηκαν κατάλληλα, ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο. Η χειρουργική ομάδα του «Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης» αφαίρεσε τους νεφρούς και η ομάδα μεταμοσχεύσεων της Β’ Οφθαλμολογικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» αφαίρεσε τους κερατοειδείς.

Η μεταμόσχευση νεφρών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαρτίου, στο «Ιπποκράτειο», σε δυο ασθενείς, οι οποίοι υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση για αρκετά χρόνια, μια 49χρονη και έναν 33χρονο. Οι κερατοειδείς αναμένεται να αξιοποιηθούν σε συμβατούς λήπτες τις επόμενες ημέρες.

Τις θερμότατες ευχαριστίες της για την προσφορά οργάνων και το μεγαλείο ψυχής της οικογένειας του δωρητή εκφράζει η Διοίκηση του νοσοκομείου.

Παράλληλα, ευχαριστεί το προσωπικό, τόσο του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», όσο και του «Ιπποκράτειου Νοσοκομείου», που ανέλαβε και ολοκλήρωσε με επιτυχία τις διαδικασίες της δωρεάς οργάνων, υπό τον συντονισμό της τοπικής συντονίστριας του «Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ