Ταϊλάνδη: Χιλιάδες άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία με προβλήματα υγείας λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης

VK Magazine VK Magazine09/03/2023

Περίπου 200.000 άνθρωποι στην Ταϊλάνδη εισήχθησαν στο νοσοκομείο αυτή την εβδομάδα με προβλήματα υγείας που συνδέονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές Αρχές, καθώς συνεχιζόταν σήμερα η υπέρβαση των ορίων συναγερμού στην Μπανγκόκ.

Πάνω από 1,3 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν αρρωστήσει στο βασίλειο από τις αρχές της χρονιάς λόγω της ρύπανσης του αέρα, διευκρίνισε χθες, Τετάρτη, το υπουργείο Δημόσιας Υγείας.

Η πρωτεύουσα Μπανγκόκ, με τους περίπου 11 εκατομμύρια κατοίκους, που αποτελεί επίσης πόλο έλξης τουριστών από όλο τον κόσμο, ζει από την αρχή της εβδομάδας μέσα σε πυκνή ομίχλη, η οποία έχει οδηγήσει τον πληθυσμό να φοράει μάσκα στους εξωτερικούς χώρους.

Η τοξική ομίχλη, που καλύπτει τον ορίζοντα, συνδέεται με τις εκπομπές από τα αυτοκίνητα και τις βιομηχανίες, όπως και από τους καπνούς από τις εποχικές αγροτικές καύσεις, που πραγματοποιούνται αυτήν την περίοδο του έτους.

Γιατρός του υπουργείου Δημόσιας Υγείας ζήτησε από τους κατοίκους της Μπανγκόκ να φοράνε μάσκα N95, όταν βγαίνουν έξω. Τα παιδιά, οι έγκυες και οι άνθρωποι που παρουσιάζουν αναπνευστικά ή καρδιολογικά προβλήματα θα πρέπει επίσης να παραμένουν στα σπίτια τους.

Οι 50 περιοχές της Μπανγκόκ είχαν χθες, Τετάρτη, ποσοστά μικροσωματιδίων (PM 2,5) -που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα, καθώς διεισδύουν βαθιά στους πνεύμονες- πολύ πάνω από τα όρια συναγερμού.

Σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα) στην κεντρική περιοχή Πατχουμουάν, τοπική υπηρεσία παρακολούθησης της ατμοσφαρικής ρύπανσης κατέγραψε 70 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, το τελευταίο 24ωρο. Αυτός ο αριθμός ξεπερνά σε μεγάλο βαθμό την σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας («ΠΟΥ») για 15.

Ο νέος κυβερνήτης της Μπανγκόκ, Σαντσάρτ Σιτίπουντ, εξελέγη τον Μάιο υποσχόμενος να κάνει πιο ευχάριστη την καθημερινή ζωή σε μια μεγαλόπολη με μεγάλη ρύπανση και συνωστισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ