Στο παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής του Μπακού η Παναγιώτα Λύτρα

VK Magazine VK Magazine19/04/2023

Νέες διακρίσεις θα κυνηγήσει η Παναγιώτα Λύτρα, η οποία θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής του Μπακού, από τις 21 έως τις 23 Απριλίου. Η 16χρονη πρωταθλήτρια αναχώρησε σήμερα, Τετάρτη, συνοδευόμενη από την προπονήτριά της, Μορφούλα Ντώνα και από την διεθνή κριτή, Μαρία Πάχτα.

Πρόκειται για την τρίτη φετινή συμμετοχή της Π.Λύτρα στους αγώνες της σειράς των παγκοσμίων κυπέλλων, έπειτα από την επιτυχημένη παρουσία της σε Φάληρο και Σόφια, όπου κατάφερε να αναδειχθεί φιναλίστ στις κορύνες και στις δύο περιπτώσεις.

Παράλληλα, το Παγκόσμιο Κύπελλο «AGF Trophy 2023» θα αποτελέσει το τελευταίο αγωνιστικό τεστ πριν από την επιστροφή της Ελληνίδας πρωταθλήτριας στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, που θα φιλοξενηθεί στο ίδιο στάδιο από τις 17 έως τις 21 Μαΐου.

Η αυλαία των αγώνων θα ανοίξει την Παρασκευή (21/04) με τα δύο πρώτα όργανα του σύνθετου ατομικού (στεφάνι, μπάλα), ενώ το Σάββατο (22/04) οι αθλήτριες θα αγωνιστούν στα υπόλοιπα δύο όργανα (κορύνες, κορδέλα) και την Κυριακή (23/04) θα διεξαχθούν οι τελικοί οργάνων με την συμμετοχή οκτώ φιναλίστ σε καθέναν από αυτούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ