Γαλλία: Κυβερνοεπιθέσεις «πρωτοφανούς έντασης» παρατηρούνται σε κρατικές υπηρεσίες

VK Magazine VK Magazine12/03/2024

Πολλές κρατικές υπηρεσίες δέχονται κυβερνοεπιθέσεις «πρωτοφανούς έντασης» από το βράδυ της Κυριακής, στη Γαλλία, όπως έγινε γνωστό από την κυβέρνηση, η οποία διαβεβαίωσε ότι οι συνέπειές τους ήταν μέχρι στιγμής «περιορισμένες» και ότι η πρόσβαση έχει αποκατασταθεί.

Μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες Ασφαλείας είπε ότι σε αυτό το στάδιο οι επιθέσεις «δεν μπορούν να αποδοθούν στους Ρώσους», ενώ το γραφείο του πρωθυπουργού, που συνέστησε μια ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων για να αναπτύξει αντίμετρα, ανέφερε πως:

«Από χθες το βράδυ, πολλές κρατικές υπηρεσίες έχουν γίνει στόχος κυβερνοεπιθέσεων με κλασικές μεθόδους, όμως με πρωτοφανή ένταση».

Οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ακριβώς πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, μπορεί να αποτελέσουν «σημαντική πρόκληση και στόχο ξένων παρεμβάσεων», προειδοποίησε την περασμένη Τετάρτη, ο Γενικός Γραμματέας Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας («SGDSN»), Στεφάν Μπουιγιόν.

Η «SGDSN», που υπάγεται στον πρωθυπουργό, θα οργανώσει στις 29 Μαρτίου, για όλα τα γαλλικά κόμματα που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές, μια σύνοδο «ευαισθητοποίησης στις λεγόμενες υβριδικές απειλές» για να επισημάνει τους κινδύνους «κυβερνοεπιθέσεων, χειραγώγησης της πληροφορίας και ξένων παρεμβάσεων».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων, Σεμπαστιάν Λεκορνί, ζήτησε στις 20 Φεβρουαρίου να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας, απέναντι στις απειλές δολιοφθοράς και κυβερνοεπίθεσης εκ μέρους της Ρωσίας, σύμφωνα με ένα εσωτερικό υπόμνημα που περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ