Συγκροτείται Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς

VK Magazine VK Magazine09/06/2022

Η προστασία των ζώων συντροφιάς, η εξασφάλιση της ευζωίας τους και η υλοποίηση του στόχου: κανένα ζώο κακοποιημένο, κανένα ζώο αδέσποτο, είναι ο σκοπός της συγκρότησης Ειδικής Γραμματείας στο υπουργείο Εσωτερικών, η οποία θα εφαρμόζει το κανονιστικό πλαίσιο, που δημιουργήθηκε με τον ν. 4830/2021.

Ο εν λόγω ελεγκτικός μηχανισμός με επικεφαλής τη Μαριάνθη Δημοπούλου, θα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, έτσι ώστε να επιτευχθεί όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα ο πολύτιμος αυτός στόχος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, η κ.Δημοπούλου είναι δικηγόρος με εξειδίκευση στο Δίκαιο των ζώων, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα τους και καθηγήτρια στο μάθημα «Νομικά (II)» του «Zero Stray Academy».

Η ίδια, συνεργάζεται επίσης με φιλοζωικά σωματεία και οργανισμούς σε όλη τη χώρα, καθώς και με δήμους,  συμβουλευτικά, σε θέματα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. Είναι Auditor/ Lead Auditor, με γνώσεις στη Διαπραγμάτευση και με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resources), ενώ συμμετέχει στο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ