ΗΠΑ: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα για να «σταματήσει η σφαγή» με τα πυροβόλα όπλα

VK Magazine VK Magazine12/06/2022

Χιλιάδες Αμερικανοί διαδήλωσαν σήμερα στους δρόμους της χώρας ζητώντας καλύτερο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα πυροβόλα όπλα μετά τις πρόσφατες σφαγές, εκ των οποίων αυτή σε σχολείο του Τέξας που συγκλόνισε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην Ουάσινγκτον, χιλιάδες συγκεντρώθηκαν κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό ζητώντας να «σταματήσει η σφαγή», σύμφωνα με ένα πανό μεταξύ άλλων που έγραφε: «Ένα παιδί αξίζει περισσότερο από το τουφέκι σας. Φτάνει πια».

«Συντάσσομαι μαζί τους για να επαναλάβω την έκκλησή μου στο Κογκρέσο: Κάντε κάτι», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν στο Twitter, για να υποστηρίξει τις εκατοντάδες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

«Η βούληση του αμερικανικού λαού προσκρούει σε μια μειοψηφία», αποδοκιμάζει μέσα από το πλήθος η Σίνθια Μάρτις, κάτοικος της Ουάσινγκτον, αναφερόμενη στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα που αντιτίθεται στις μεταρρυθμίσεις.

Ο σύλλογός της είχε οργανώσει διαδήλωση στο ίδιο σημείο πριν από εννέα χρόνια, μετά το «λουτρό αίματος» το 2012, στο Σάντι Χουκ, που είχε ως αποτέλεσμα 26 νεκρούς, ανάμεσά τους 20 παιδιά.

«Βρισκόμαστε εδώ, σχεδόν 10 χρόνια αργότερα και σχεδόν τίποτα δεν έχει γίνει», δηλώνει η 63χρονη Αμερικανίδα.

Κοντά της υπήρχαν τοποθετημένα χιλιάδες βάζα με λευκά και πορτοκαλί λουλούδια, που αντιπροσώπευαν την αύξηση της βίας στη χώρα από το 2020, χρονιά κατά την οποία 45.222 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβόλα όπλα, σύμφωνα με την οργάνωση «Giffords», για τη διάσωση της ζωής από τη βία των όπλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ