Ένα συγκινητικό video κατά της βίας από μαθητές δημοτικού της Γλυφάδας

VK Magazine VK Magazine21/06/2022
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σε μια εποχή στην οποία τα φαινόμενα βίας και κακοποίησης αυξάνονται συνεχώς, οι μαθητές του 14ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να κινητοποιηθούν μέσω της καμπάνιας ενάντια στη βία και στο πλαίσιο του διδακτικού προγράμματος, αποφάσισαν να δώσουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα.

Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα για την ουσιαστική αντιμετώπιση της βίας σε όλες τις εκφάνσεις της. Μέσω της σχετικής ταινίας μικρού μήκους, προβάλλονται μηνύματα που αρμόζουν σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα.

Το φάσμα στο οποίο αναπτύσσεται και συντηρείται το φαινόμενο της βίας είναι βαθύ. Οι συνέπειες της βίας προκαλούν συναισθηματικό στρες, ψυχικές διαταραχές και άλλα συνοδά προβλήματα. Ωστόσο, τα παιδιά αποτελούν ζωντανό παράδειγμα ότι η λύση οφείλει να περιλαμβάνει την παιδεία. Η βία και ο εκφοβισμός αφήνουν ανεξίτηλα σωματικά και ψυχικά σημάδια. Ας είναι αφορμή τα παιδιά, να ευαισθητοποιηθούμε, να κινητοποιηθούμε και να λάβουμε ενεργό δράση ώστε να καταπολεμήσουμε κάθε κρούσμα κακοποίησης.