Αρσιβαρίστρια το πρώτο θύμα του Covid-19 στο Ναούρου

VK Magazine VK Magazine07/07/2022

Η πρωταθλήτρια της άρσης βαρών, Reanna Solomon, είναι ο πρώτος άνθρωπος που πέθανε από Covid-19 στο νησί Ναούρου, μια από τις μικρότερες χώρες στον κόσμο, όπως ανακοινώθηκε από την ομοσπονδία άρσης βαρών της Ωκεανίας.

«Η Reanna Solomon, η οποία ήταν μόλις 40 ετών, έχασε τη ζωή της από τον Covid-19», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση. Ο πρόεδρος του μικρού νησιωτικού κράτους του Ειρηνικού, Λιονέλ Αϊντζίμεα, είχε δηλώσει νωρίτερα, αλλά χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες, ότι στην χώρα του, κατεγράφη την 1η Ιουλίου, ο πρώτος θάνατος από κορονοϊό.

Η Solomon, κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στην κατηγορία υπερβαρέων βαρών στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας το 2002 και κατετάγη 10η στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας δύο χρόνια αργότερα και ήταν παντρεμένη και μητέρα πέντε παιδιών.

Το Ναούρου, που έχει πληθυσμό λιγότερο από 11.000 κατοίκους, έχει επί του παρόντος περισσότερα από 4.100 κρούσματα Covid-19. Σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας, η κυβέρνηση επιβάλλει πρόστιμα έως και 6.700 ευρώ σε όσους κυκλοφορούν άσκοπα ή δεν φορούν προστατευτική μάσκα.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ