Δημήτρης Πλατανιάς: Ο Καλαματιανός που διαπρέπει στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου

VK Magazine VK Magazine13/07/2022

Ο κορυφαίος Έλληνας διεθνής βαρύτονος της εποχής μας, Δημήτρης Πλατανιάς, με καταγωγή από την Καλαμάτα, κέρδισε τις εντυπώσεις, με κοινό και κριτικούς να τον αποθεώνουν για την ερμηνεία του στους πρωταγωνιστικούς ρόλους Άλφιο και Τόνιο στο διπλό έργο «Καβαλλερία Ρουστικάνα /Παλιάτσοι», που παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου.

Στυλοβάτης ως βαρύτονος και στα δύο έργα, «συνεχιστής» του έργου της αείμνηστης Μαρίας Κάλλας, αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη εξωστρέφεια των Ελλήνων, που ξεπροβάλλουν παντού στην παγκόσμια σκηνή, σε διαφορετικούς τομείς.

Ο Δημήτρης Πλατανιάς είναι ένας από τους αξιότερους και πιο καταξιωμένους βαρύτονους της εποχής μας, με κορυφαίες συνεργασίες με σπουδαίους μαέστρους, σκηνοθέτες και πρωταγωνιστές. Διαπρέπει κυρίως σε ρόλους του Βέρντι και του Ιταλού Βερίσιμο στα σπουδαία θέατρα του εξωτερικού, όπως η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου και η Κρατική Όπερα του Μονάχου, καθώς και σε διεθνούς φήμης φεστιβάλ, όπως εκείνα του Σάλτσμπουργκ και του Μπρέγκεντζ.

Αν και αποφάσισε να ασχοληθεί με την όπερα σε μεγάλη ηλικία, ο κορυφαίος διεθνής μας βαρύτονος κατάφερε να κατακτήσει τον κόσμο, ως Τζόρτζιο Ζερμόν (Τραβιάτα), Μαρτσέλλο (Μποέμ), Φίγκαρο (Οι γάμοι του Φίγκαρο), Άρχοντα (Ο Πρωτομάστορας), Ρενάτο (Ένας χορός μεταμφιεσμένων), Σκάρπια (Τόσκα) και Ντι Λούνα (Ο τροβαδούρος).

Πάντα έτσι να ταξιδεύει μακριά η φήμη των Ελλήνων στις τέχνες, τα γράμματα και τον πολιτισμό…

Πηγή: tharrosnews.gr